Hoppsan, vi knep den …

Av tradition har det bland .SE-ombuden varit lite extra spännande tider när det totala antalet registrerade .se-domäner närmar sig en ny 100 000-gräns. Även fast det bara är en siffra har vi blivit lite extra stolta och nöjda de gånger det varit Loopia som användes för just det där domännamnet som gjorde att .SEs räknare tickade över gränsen.

Den här gången var det däremot annorlunda. I början av december noterade vi att det var några tusen domäner kvar till 800 000-gränsen, så vi tänkte att det tickar nog över vid årsskiftet nån gång. Döm av vår förvåning när vi igår morse upptäckte att det hos .SE fanns över 804 900 domännamn, utan att varken .SE eller något av de andra ombuden sagt ett knyst.

Givetvis ringde vi upp .SE och kollade vem som knep det 800 000:de domännamnet. Där svarade man att de loggar domänbeställningar på minutbasis och att det under minuten som den 800 000:de domänen registrerades inkommit tre olika domänbeställningar. Samtliga via oss!

Och visst verkar det som om .se-domäner för 9 kr blivit populärt. En snabb koll i våra register visar att sedan vårt senaste inlägg om .se-kampanjen för bara tio dagar sedan så har fler än fem tusen .se-domäner fötts här i Västerås.

Välkomna ska ni va. 🙂

Dela detta inlägg:

4 svar på “Hoppsan, vi knep den …

  1. Haha, vad roligt! Grattis grattis! 😀

    Hade själv inte lagt märke till att det hade registrats över 800.000 domäner, och hade nog inte gjort det om jag inte råkat trilla in på er blogg. 🙂

  2. Nicke Nyfiken: Vi kontaktade ägarna till de tre domännamnen som registrerades under minuten som .SEs räknare tickade över 800 000. Samtliga skulle lansera hemsidor under de nya domännamnen inom kort, men då ingen just nu hade en färdig hemsida ville de inte att vi publicerade namnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss