Final av Webbstjärnan 2011

Varje år arrangerar .SE tävlingen Webbstjärnan för grundskole- och gymnasieelever med målet att utveckla användandet av Internet i skolarbetet och att elever ska få bra kunskap i att publicera och sprida information med hjälp av Internet. Alla elever i svenska grund- och gymnasieskolan är välkomna att delta och .SE står för ett domännamn och ett års webbhotell tillsammans med några samarbetpartners (där Loopia är en av dem).

I veckan gick prisutdelningen av stapeln i .SEs lokaler så vi begav oss till våra kompisar på Ringvägen i Stockholm för att vara med och kika på evenemanget och träffa alla superduktiga elever som haft sina hemsidor hos bl a oss.
Eftersom ett av våra mål är att öka kunskapen om och användandet av Internet så ville vi i år uppmuntra deltagarna lite extra. Därför delade vi ut t-shirts till alla elever som var på plats, och sponsrade alla nominerade med ytterligare ett års webbhotell. Sist men inte minst så slängde vi in några schyssta Android-surf-telefoner i prispotten för vinnarna av Webbstjärnan, så de kan vara uppkopplade var de än är.

Det var fantastiskt roligt att se alla grymma bidrag som blivit nominerade och alla nervösa och uppspelta elever som hoppades på vinst i de olika kategorierna.

Webbstjärnans projektledare Kristina Alexandersson delade ut priserna till de lyckliga vinnarna tillsammans med .SEs VD, Danny Aerts.

Den största vinnaren av dem alla var projekttjernobyl.se som vann i inte mindre än i tre kategorier och dessutom kammade hem Webbstjärnan 2011 med 20 000 kr i prispotten från .SE och ett gäng Android-lurar från Loopia. Extra roligt är att Projekt Tjernobyl är ett av alla de lag som har valt Loopia som sitt webbhotell under tävlingen.


Mycket lyckliga vinnare från Projekttjernobyl.se (bild från .SEs livesändning via Bambuser)

Vinnarna i alla kategorier

Här är alla vinnare i alla kategorier, surfa gärna in på allas hemsidor och kolla på vad elevernas fantastiska arbete och engagemang har skapat:

Webbstjärnan 2011

Gymnasieelever

Grundskola åk 1-5

Grundskola åk 6-9

Specialpriser

Stort grattis till alla vinnare från oss på Loopia, och missa inte  våra bilder från evenemanget på vår Facebook-sida.

Mer om Webbstjärnan

Tipsa din lärare eller dina barns lärare om Webbstjärnan och satsa på att vara med nästa år så kanske det blir du som står som vinnare när finalen går av stapeln våren 2012.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss