Få ut mer av din hemsida – Tre tips för skötsel av hemsidan

Om du följt våra tidigare blogginlägg om hemsidans system och struktur är nu hemsidan klar! Men är den någonsin klar? Nej, egentligen inte. Nu börjar arbetet med att faktiskt sköta om hemsidan. Känner du direkt att du inte har tid med det, kontakta oss – så sköter vi det åt dig!

Det här är den tredje delen i en serie blogginlägg om hur du får ut mer av din hemsida. I fyra delar ger vi, Louise och Gisela från Ella&Sigrid, konkreta tips för din befintliga eller nya hemsida utifrån vår egen modell 4S som står för system, struktur, skötsel och spridning. Läs vidare för att ta del av tre tips för att sköta och ta hand om din hemsida.

1. Håll hemsidans innehåll aktuellt

Ett första steg är att korrekturläsa texter och material. Leta efter och justera felstavningar, syftningsfel i meningar och fellänkade knappar och texter. Det gäller att hålla informationen korrekt och läsvänlig.

Se också till att informationen är aktuell, exempelvis att din besöksadress är den nuvarande. Faxnummer är något som en del glömmer att ta bort som kontaktväg på hemsidan, efter att den slopats på kontoret. En annan sak som en del glömmer är att ta bort uppgifter till personal som inte längre arbetar kvar.  

2. Besök din egen hemsida

Sätt dig i besökaren stol, hur ser din hemsida ut när man hittar dit? Ligger bilderna rätt? Är det enkelt att fylla i och skicka iväg ett meddelande via formuläret? Hur många klick blir det för att köpa din vara? Det är väldigt lärorikt att agera som sin egen kund!

Klicka dig runt på sidorna, testa beställningsformulär och knappar – ja, allt!

Google har tjänster som kan hjälpa dig att felsöka hemsidan. Google Search Console meddelar fel och brister på hemsidan som du i efterhand kan åtgärda. Google Analytics är en statistiktjänst där du bland annat kan se vilka sidor som är mest besökta och hur besökarna hittar in till din hemsida. Genom att studera statistiken kan du justera erbjudanden efter den mest visade produkten eller fundera på anledningen varför en viss sida visas minst – behöver du formulera om texter och struktur?

3. Uppdatera hemsidans system

Se till att hemsidans system blir uppdaterade på rätt sätt. Det kommer kontinuerligt uppdateringar till WordPress och dess inlägg och det gäller att se till att tillämpa dessa. Genom att uppdatera systemen håller du dig ajour med den senaste tekniken och säkerheten och just därför är det viktigt att det sköts ordentligt.

Innan du uppdaterar, se till att du tar en backup på både filer och databas för att kunna gå tillbaka till förra versionen. Är du minsta osäker rekommenderar vi dig att ta hjälp av någon som kan, då riskerar du inte att oönskade problem uppstår som du själv inte kan åtgärda.

Följ våra andra delar

Nu har du läst den tredje delen i vår bloggserie där vi delar ut konkreta tips på hur du får ut mer av din hemsida. Du har tidigare kunnat läsa om hemsidans system, strukturen på hemsidan och om en vecka får du läsa fjärde och sista delen: spridning.

Följ oss

Vi som bloggar heter Louise och Gisela. Vårt företag, Ella&Sigrid, hjälper företag med främst hemsidor, e-handlar och sociala medier. Vi är stolta återförsäljare av Loopia till våra driftlösningar. Du hittar oss på www.ellasigrid.se, Facebook och Instagram.

 

https://blogg.loopia.se/2015/09/22/intervju-med-loopia-aterforsaljare-kommunikationsbyran-som-tanker-pa-helheten-och-satsar-pa-personlighet/

Dela detta inlägg:

3 svar på “Få ut mer av din hemsida – Tre tips för skötsel av hemsidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss