En återblick på historiens största Eget företag-mässa

12 450 besökare kom och minglade på mässan Eget företag 2010 förra veckan, det är en ökning med drygt 36 % mot för 2009. Nu kan jag inte svära på att det är vår närvaro tillsammans med vår förstautgåva av Företagarnas Internethandbok som lockade dit folk från Sveriges alla hörn men visst blir man lite fundersam.

Jag hoppas att du hade chans att komma till Älvsjö förra veckan och insupa lite av den otroliga atmosfär som tusentals hoppfulla och inspirerade blivande företagare och entreprenörer skapade. Eget företag har blivit ett fenomen och att mässan växer för varje år som går visar att vi har enormt mycket drivna människor ute i landet som vill skapa något, det ger hopp för framtiden. Även Loopia har stått där en gång som ett ungt, färskt företag med visioner och i år firar vi tio år och är ledande i vår bransch. Förhoppningsvis har vår resa inspirerat andra att våga gå samma väg och satsa på det de tror på.

Mässan har varit helt fantastisk i år och vi har fått chans att hjälpa fler människor att komma igång på Internet än någonsin tidigare. Företagarnas Internethandbok var en succé och alla exemplar som vi hade med oss på mässan gick snabbt åt. Vi var faktiskt så desperata den tredje dagen när böckerna började sina att vi fick börja ge bort Loopia-anställda istället för handböcker.

Naturligtvis hade vi även med oss grymma priser på webbhotell och domännamn och efter att ryktet spridit sig som en löpeld mellan mässbesökarna så hade vi snart köbildningar i montern. Vi har faktiskt aldrig tagit emot så mycket beställningar på plats som vi gjorde i år. Man får en varm känsla i bröstet när man hjälpt en kund med sitt första domännamn, satt upp ett webbhotellskonto åt dem, visat hur det fungerar och skickat hem dem med vår kompletta guide. Man vet att man hjälpt dem en bit på vägen och att de kommer ha större chans att lyckas.

Vi är nöjda helt enkelt, vi har fått chans att hjälpa framtidens företag, vi har fått massvis med nöjda kunder, vi har fått vara med i en TV-intervju, vi hade tydligen mässans godaste godis och vi har fått en otrolig upplevelse. Jag tvekar inte en sekund att Eget företag 2011 kommer att bli ännu större och ni kan lita på att Loopia ännu en gång finns på plats med mässans snyggaste monter sprängfylld med erbjudanden till alla besökare.

Kolla gärna in alla våra bilder från mässan på vår Facebook-sida och våra filmklipp från när vi monterade montern och visade vägen till den.

Vi syns i Älvsjö 2011


Full fart i montern alla tre dagarna.


Michael gör tv-intervju.

Några av de glada Loopianerna du kunde träffa på mässan.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss