Därför gynnas ditt företag av att ha en blogg

Kvinna skriver ett inlägg på sin företagsblogg. Hon har insett vikten av att ha en företagsblogg.En företagsblogg fungerar utmärkt för att kommunicera och skapa en relation med din målgrupp på webben, inbringa förtroende och skapa trovärdighet för ditt företag och varumärke. Här nedanför har vi samlat fyra anledningar till varför du gynnas av att ha en företagsblogg.

1. Du syns bättre på Google

Hela 97% av svenskarna vänder sig till Google för att söka information om företag och deras produkter/tjänster, enligt vår rapport Svenska företag på webben 2017. Därför är det viktigt att du syns väl i sökmotorn, vilket företagsbloggen kan hjälpa dig med. Publicerar du relevant och SEO-anpassat innehåll med sökord, rubriker, alt-texter på bilder, med mera så är chansen stor att du rankar högre på Google. Det ökar också varumärkeskännedomen och når fler potentiella kunder.

2. Du driver trafik till hemsidan

Lägger du ner tid på att skapa värdefullt och hållbart innehåll, gör du dig själv en stor tjänst. Ett riktigt bra blogginlägg kan få besök så länge den finns kvar och så länge folk söker efter dess innehåll.

Tänk på att hålla innehållet uppdaterat så att inläggen fortsätter gynna ditt företags trovärdighet. Var heller inte rädd för att återanvända äldre inlägg i sociala medier så länge de fortfarande är relevanta.

3. Trovärdigheten för ditt företag ökar

På bloggen ges du möjligheten att visa att du vet vad du pratar om. Delar du med dig av din kunskap och dina erfarenheter ökar chansen för att dina läsare och potentiella kunder uppfattar ditt företag som trovärdigt och lägger ditt namn på minnet inför framtida köpbeslut.

4. Du konverterar besökare till kunder

Berätta för dina läsare vad du vill att de ska göra, t ex läsa fler relaterade blogginlägg, testa en ny tjänst, delta i ett kostnadsfritt seminarium, etc. Tänk dock på att detta nästa steg ska vara kopplat till resten av inläggets innehåll och inte fokusera för mycket på säljbiten. Genom att bjuda på kompetens och inspiration i bloggen är chansen stor att en del av dina besökare i sinom tid kommer att konverteras till kunder.

Stärk ditt varumärke på webben – kom igång med med din företagsblogg

Om du inte redan har en blogg idag kan du enkelt komma igång med det populära blogg- och hemsidesverktyget WordPress som ingår i alla våra webbhotellspaket. Behöver du hjälp finns vår WordPress-skola tillhands. Beställ webbhotell med WordPress »

https://blogg.loopia.se/2016/03/08/3-tips-till-dig-som-vill-starta-en-foretagsblogg/
https://blogg.loopia.se/2016/03/14/5-tips-till-dig-som-driver-en-foretagsblogg/
https://blogg.loopia.se/2017/04/06/6-tips-att-fa-fler-lasare-till-foretagets-blogg/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss