Bli osårbar!

loopia-riddareRubriken är tyvärr omöjlig att leva upp till, men man kan ju göra sitt bästa i alla fall. Det finns gott om rövare runt om i världen som gärna vill komma åt uppgifter på din dator, använda din hårddisk, processorkraft eller bandbredd för sin egen vinning, eller helt enkelt bara för att förstöra.

Det lättaste sättet för dessa laglösa att göra det är att utnyttja kända säkerhetshål i program och plugins på din dator som snackar med internet. Senast nu i veckan har det (igen) upptäckts säkerhetshål i Flash. Ett grymt läge för de illvilliga eftersom Flash finns installerat på mer eller mindre varenda internetansluten dator. Så det första du bör göra när du läst klart detta inlägg är att se till att du har senaste versionen av Flash installerad (när du ändå är inne på Adobes sida kan du kontrollera att du även har senaste Adobe Reader, eftersom det också har kända säkerhetsproblem).

Se alltså alltid till att ha rustningen på dig genom att hålla ditt operativsystem, dina program och plugins uppdaterade. (Anti-virusprogram och brandvägg nämner jag inte ens, eftersom det är  självklart att du redan har det installerat ;-))

Till sist så vill vår driftavdelning tipsa om ett rss-flöde där det rapporteras om aktuella sårbarheter som upptäcks:

Ha det gott och surfa säkert!

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss