4 enkla sätt att tjäna pengar på din hemsida

Vem drömmer inte om att kunna få in en extra slant genom att tjäna pengar på sin hemsida? Här har vi samlat 4 mer eller mindre enkla sätt som du kan testa!

Affiliate-marknadsföring

Ett av de enklaste sätten för att få in en extra slant med hjälp av din hemsida är affiliate-marknadsföring. Affiliate-marknadsföring gör det möjligt för dig att tjäna pengar på att förmedla kunder vidare till en annonsör (ofta en e-handel). 

Säg att du har en hemsida om böcker och skriver en recencion om en av de nya, heta, deckarserierna. I texten så har du en affiliatelänk till en bokhandel på nätet där boken går att köpa. När en läsare klickar på länken och köper något hos bokhandeln så spåras detta med hjälp av kakor. Sedan räknas din andel ut och du tjänar en slant på att ha förmedlat kontakten.  

Det vanligaste är att man tjänar en viss procent av summan, men det kan även vara per klick eller per köp. 

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när du kommer igång med affiliate-marknadsföring. Tänk på att bara välja att länka vidare till företag som du litar på och som är relevanta för dina läsare. Om du på din hemsida om böcker börjar marknadsföra bildelar eller hundmat så kan det kännas väldigt märkligt och minska förtroendet hos dina besökare. Här kan du läsa fler tips om hur du lyckas med affilite-marknadsföring!

Du måste också göra det tydligt att länken är en affiliatelänk och att du tjänar pengar på eventuella klick eller köp. Du kan läsa mer om vad som gäller hos konsumentverket

TIPS! Genom affiliatenätverket Tradedoubler kan du marknadsföra Loopia bland många andra företag. Som affiliate till Loopia tjänar du upp till 25% i provision, läs mer här.

Bygg en hemsida för medlemmar

Ett annat sätt som du kan använda för att tjäna pengar på din hemsida är att skapa en del av hemsidan som endast är för medlemar, en typ av betalvägg. Här kan du låta dina besökare betala för att få läsa mer innehåll. Kanske kan du skapa djupare guider, goda recept eller låta läsarna följa med bakom kulisserna i ditt företag. 

Antingen så kan du låta besökarna betala en engångssumma för att få tillgång till allt innehåll eller göra det till en månads-, kvartals-, eller årsprenumeration. 

Tjäna pengar på din hemsida med annonser

Testa dropshipping

Att starta en egen webbutik kan vara ett vädligt bra sätt att tjäna pengar på sin hemsida, men det tar både tid, pengar och det fysiska utrymmet för produkterna är inte att glömma. Då kan det vara värt att testa på dropshipping.

Dropshipping är en metod som låter dig hantera en webbshop och sälja produkter utan att du har produkterna på lager. Det är istället en tredjepart som hanterar lagret och skickar produkterna direkt till dina kunder. Fördelen med det är, förutom att du inte behöver ha ett lager, att det är enkelt att komma igång. Du behöver inte investera en stor summa pengar eller oroa dig över att behöva beställa många exemplar av varje produkt. Inte heller är du begränsad av vad du själv kan tillverka. En nackdel är dock att du inte har full kontroll över hela kedjan, men du är ändå ansvarig gentemot dina kunder.

Här kan du läsa med om dropshipping och vad som kan vara bra att tänka på.

Annonsera på din hemsida

Att sälja annonsutrymme är ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar på sin hemsida. Det innebär att du låter andra företag visa upp reklam och annonser på din hemsida och du tjänar en slant för varje gång någon ser eller klickar på annonsen. 

För att du ska lyckas som bäst med annonserna behöver de vara relevanta för dina besökare och helst vara på samma tema som din egen hemsida. 

Google Adsense är ett av de vanligaste och enklaste verktygen som du kan använda för att sälja annonsutrymme på din hemsida. Då sköts allting mer eller mindre automatiskt och du slipper själv administrera annonserna.

Här kan du läsa mer om hur Google Adsense fungerar och hur mycket du skulle kunna tjäna på din hemsida.


Det var våra 4 tips för hur du kan tjäna pengar på din hemsida. Har du testat något av dessa? Eller har du något annat tips som du vill dela med dig av?

Dela detta inlägg:

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss