Få Google att hitta dina blogginlägg – och 5 andra tips som lockar fler läsare till din företagsblogg

Få fler läsare till företagets blogg - här är 6 tipsAtt starta och driva en företagsblogg är bra för att stärka ditt varumärke, ranka bättre i sökmotorer och för att sprida din expertis i form av tips och råd till dina läsare (som ju består av både befintliga och blivande kunder). Men hur lockar du fler läsare till bloggen? Vi har samlat 6 tips som kan vara till hjälp nedan.

1. Sökmotoroptimera dina inlägg så att Google hittar dem. Var noga med att inkludera relevanta sökord och fraser i inläggets titel, första stycke, bildbeskrivningar och URL så att de snappas upp av Googles sökrobotar. Det kan få inlägget att placeras högre bland sökresultaten och på så vis läsas av fler.

2. Dela dina blogginlägg i sociala medier tillsammans med en bild som sticker ut och en kort (men lockande) mening om innehållet som beskriver varför de ska klicka på länken och läsa vidare.

3. Samla ihop och lyft fram dina blogginlägg på nytt i ett nyhetsbrev som du skickar till dina kunder via e-post för att påminna dem om din blogg och dess värdefulla innehåll. Här kan du läsa våra tips om e-postmarknadsföring.

4. Gästblogga på någon annans blogg om ett ämne inom den bransch du verkar i och se till att inlägget länkar tillbaka till din egen blogg för att driva mer trafik till den.

5. Håll dig aktiv i forum och hänvisa till din blogg som svar på en fråga du skrivit om i något av dina inlägg. Det kan få fler att få upp ögonen för din blogg och fortsätta följa den för fler intressanta tips.

6. Lägg till adressen till din blogg i din e-postsignatur. Det kan väcka intresse för din blogg hos dem som du skickar mail till.

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

Sprid ditt företags expertis – kom igång med med företagsbloggandet

Ta del av tipsen nedan för att komma igång med bloggandet i företaget och sprida din expertis, stärka ditt varumärke och förhoppningsvis ranka högre bland sökresultaten hos t ex Google.

Om du inte redan har en blogg idag kan du enkelt komma igång med det populära blogg- och hemsidesverktyget WordPress som ingår i alla våra webbhotellspaket. Behöver du hjälp finns vår WordPress-skola i fyra delar tillhands.

Beställ webbhotell med WordPress

Dela detta inlägg:

2 svar på “Få Google att hitta dina blogginlägg – och 5 andra tips som lockar fler läsare till din företagsblogg

  1. Hej Erik, Vi har branschens största partneravtal, med ca 3500 företag med olika expertområden som webbdesign, reklam, marknadsföring och sociala medier. Om du vill kan du maila partner@loopia.se om vad du behöver ha hjälp med så kan vår partneransvarige plocka fram några bra och seriösa företag som du kan ta kontakt med för att få hjälp med att etablera ditt företag i sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss