Viktigt: Uppdatera din WordPress idag (pronto)

Under gårdagskvällen så släppte utvecklarna av WordPress en viktig uppdatering (version 4.1.2) som samtliga som använder WordPress bör installera.

wordpress-security

Denna säkerhetsuppdatering täpper igen ett säkerhetshål som tidigare möjliggjorde att folk med onda avsikter kunde nyttja din WordPress för så kallad cross site scripting.

Uppdateringen täpper även till några andra småfel som uppdagats och du bör per omgående uppdatera din WordPress.Detta för att minimera risken att få intrång på din sida vilket kan leda till onödig nertid för sidan, tidskrävande arbete att städa upp i infekterad kod och tappad plats i sökmotorerna.

Hur du uppdaterar din WordPress

Har du WordPress 4.1.X idag så har din sida troligen redan uppdaterats. Logga in i din
Wordpress för att säkerställa detta, du ser nere i höger hörn om du har den senaste versionen.

Men har du en tidigare version så behöver du logga in och manuellt aktivera uppgraderingen genom att klicka på ”Vänligen Uppdatera nu”-länken som presenteras.wp_upgrade

Har du version 2.6 eller äldre så bör du först tacka din lyckliga stjärna att sidan inte redan fått intrång och sedan bör du omgående göra en manuell uppdatering av din sida.

Se vår guide om hur du gör detta här.

Om du idag har ett tema eller plugin till din sida som ej stöds av de nyare WordPress-versionerna så bör du per omgående deaktivera eller byta ut dessa. Det betyder att utvecklarna sedan länge slutat uppdatera temat/tillägget och medför då en ökad säkerhetsrisk. Detta utgör då en stor risk för din sida/konto och bör ersättas. Det tar oftast kortare tid att hitta en ersättare än att behöva laga en sida som fått intrång. Vårt råd är att du ser över dina tillägg/teman och avinstallerar de du ej behöver eller använder.

Har du idag en WordPress hos oss som du ej använder? Logga då in via FTP och radera dessa filer för att undvika risken för intrång via denna.

Tack på förhand för att du håller din WordPress-installation här på Loopia uppdaterad!

Mvh Loopia Support

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Viktigt: Uppdatera din WordPress idag (pronto)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss