Tips: Säkrare e-postmeddelanden från din WordPress

I takt med att antalet spam-meddelanden ökar på internet så stramar alla e-postleverantörer åt sina spamfilter mer och mer. Detta medför att risken att ens meddelande skickat direkt och icke autentiserat från en webbsida löper stor risk att sorteras direkt till mottagarens spamkorg.wordpress-logo

En enkelt sätt att öka “äktheten” sina WordPress-utskick är att ändra så att WordPress-installationen istället för att skicka meddelanden via webbservern direkt skickar dessa via våra SMTP-servrar (E-postservrar för utgående e-post).

I det här exemplet så möjliggör vi detta genom WordPress-tillägget WP Mail SMTP. Detta tillägg justerar i koden för wp_mail()-funktionen så att den använder SMTP istället för mail() som är webbserverns variant att skicka e-post. Ni hittar tillägget i er WordPress genom att söka på WP SMTP under menyvalet “Tillägg–>Lägg till nytt”

SMTP1

Med detta tilägg så får man också en konfigurationssida. Här anger man en giltig e-postadress med tillhörande lösenord. Denna adress kommer då att vara avsändaradressen som verifieras mot vår SMTP-server. En lite trist detalj i detta är dock att lösenordet står i klartext så förslagvis så säkrar man sig lite genom att skapa en unik e-postadress för just detta ändamål tex wordpress@dindomän.se (där dindomän.se byts ut mot ditt domännamn).

SMTP host är våra SMTP-servrar som nås på adressen mailcluster.loopia.se och port 587.

Ni kan här också använda TLS som kryptering.

Spara ändringarna och testa sedan att skicka ett testmail från samma konfigurationsfönster.

SMTP2

Fungerar allt så kommer du nu att kunna skicka lite säkrare meddelanden via din WordPress.

Denna guide skapades via WordPress 4.1 och version 0.9.5 av WP Mail SMTP.

Loopias WordPress-skola

Ladda ner e-bok (gratis)

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss