Loopia byter registrar – så här påverkar det dig

Som du kanske har märkt så har vi sedan slutet av augusti registrerat domännamn via Ascio istället för Active 24. Toppdomänerna .SE, .NU och .EU-domäner är vi fortfarande registrar för så dessa påverkas ej av förändringen.

Övriga domännamn registreras numer via Ascio. I och med detta har vi nu börjat verifiera e-postadresserna. När du registrerar en gTLD-domän (till exempel .COM, .NET, .INFO) så skickas ett e-postmeddelande ut till den e-postadress som användes vid registreringstillfället.

Enligt krav från ICANN* aktiveras ej domännamn förrän e-postadressen är verifierad. E-postmeddelandet skickas ut vid nyregistrering, whois-uppdatering samt när det flyttats till oss. Har du redan verifierat e-postadressen en gång ska du inte behöva göra detta igen när du registrerar/flyttar fler domännamn.

När din e-postadress är verifierad blir ditt domännamn aktiverat inom kort. Kontrollera därför en extra gång att du har rätt e-postadress angiven!

Nästa vecka påbörjar vi migreringen av befintliga domännamn från Active 24 till Ascio. Under arbetet kommer du inte att kunna genomföra några ändringar på redan registrerade domännamn av den domäntyp som migreras.

Du kommer kunna läsa när toppdomänerna migreras på Driftbloggen.

Första toppdomänen som ska migreras är .MOBI, med start på måndag.

Fler funktioner och toppdomäner i framtiden

I och med bytet av registrar kommer vi att kunna erbjuda både fler funktioner och fler toppdomäner i framtiden.

* = Internet Corporation for Assigend Names and Numbers

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss