Dödsstöten för Flash

Redan i november 2011 meddelade Adobe att man inte tänkte fortsätta utveckla Flash för mobila plattformar, och i förra veckan stoppade Adobe tillgången till Flash för Android-enheter som inte redan har det installerat.

Att Flash inte fungerar i webbläsaren på varken iOS eller Android kommer att innebära att Flash på webben försvinner helt. Surfandet via mobila enheter ökar i hög takt och det är troligtvis inte långt borta innan “datorsurfandet” är omsprunget av smartphones och surfplattor.

Du som utvecklar eller designar webbsajter vill självklart att alla besökare ska få tillgång till allt material på sajten, och även om argumenten mot Flash var starka redan innan den “mobila revolutionen” så sätter det här spiken i kistan även för det mest luttrade Flash-förespråkaren.

Jag hör just nu orden “Vad var det jag sa” eka från Steve Jobs grav.

Nu är Adobes enda hopp att Air-plattformen tar riktig fart och flyttar Flash-användandet från webben till “native-appar”.

Dela detta inlägg:

5 svar på “Dödsstöten för Flash

 1. Hej!
  Då är det kanske dags att Loopia ändrar sina banners i affilliateprogrammet på Tradedoubler från flash till lämpligt format… Själv skulle jag önska att det fanns möjlighet att länka från en enkel bild (logo).

  Sajtsnickarn

 2. Hej Per,

  De flesta av våra banners på Tradedoubler visar en gif/jpg-fallback istället om Flash ej är tillgängligt. Vi ser dock över html-formatet också.

  Vi har nu även lagt till en enkelt logobild bland våra Tradedoubler-banners enligt din önskan.

 3. Snart kommer motståndarna till Flash få ännu mer att reta sig på då rörligt innehåll i JS/CSS kan missbrukas på precis samma sätt och prestandan är om möjligt ännu sämre.

  Håll isär äpplen och päron och gilla läget. En dålig idé blir inte bra för att den görs i ett annat verktyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss