Dell unboxing

Som ni kanske vet så lanserade Dell nya servrar i mars i år, baserade på Xeon 5500-serien. Vi köpte in några R410 för utvärdering och expandering. R410 visade sig vara en mycket trevlig server med sina fyra 3.5-tums HD-slottar i 1U, något jag inte sett på Dells modeller tidigare. Servern har alla finesser man kan tänkas vilja ha för en lång rad serverroller. Denna laddning servrar har 2 x L5500 CPUs, 12GB minne, 2 x 300GB SAS-diskar i RAID1 på PERC6i-kort och dubbla nätagg.

En finess som kommer att spara en del fipplande på websites är Dells Lifecycle. Med detta verktyg kan man hoppa in i ett menysystem och patcha firmware för de olika serverkomponenter som finns i chassit. Patcharna tankas direkt från Dells FTP-site eller från USB-nyckel.

Fullbestyckade kan dom ha mer minne, lite större CPUs och fyra diskar. Fronten är helt i metall, något jag tidigare saknat hos Dell. När man tar bort och sätter tillbaka frontarna så kan man ibland lyckas ha sönder plastclipsen på sidorna, vilket är ett minne blott nu.

Jag gjorde en enkel test jag brukar roa mig med när jag testar ny hårdvara, nämligen att kompilera FreeBSD. För FreeBSD 7.2 AMD64 tog en buildworld (-j8) 13 minuter och kärnan byggdes (-j8) på 5 minuter. Helt OK.

Railsen till dessa servrar är helt underbara. Dom är mycket lätta att sätta i och ta ur rack, med en riktigt innovativ lösning som liknar rails från IBM och SUN, fast med en twist.

Hittills blir betyget fem av fem drifttekniker, bra jobbat Dell!

PS. Detta inlägg är inte sponsrat av Dell. Ibland vill man berömma spontant 🙂

Dell unboxing, bild 1

Dell har alltid haft bra förpackade servrar.

Dell unboxing, bild 2

Högst upp hittar man en låda med kablar, manualer och annat smått och gott.

Dell unboxing, bild 3

Och i botten ligger servern!

Dell unboxing, bild 4

Innehållet i topp-lådan.

Dell unboxing, bild 5

På R410 kan man se utökad information om hur servern mår, direkt på en liten display. Information som temperatur, strömförbrukning och annat visas.

Dell unboxing, bild 6

Så ser dom ut med locket av. Denna är bestyckad med 2 x L5520 CPUs, 12GB minne, PERC6i RAID-kort med två 300GB SAS-diskar och dubbla nätagg.

Dela detta inlägg:

5 svar på “Dell unboxing

  1. Om ni vill spontant berömma så kan ni också spontant skicka en server som gåva till mig också. 😉

  2. För den ovane kanske buildworld (-j8) inte säger så mycket. Jag körde det samt kompilerade kärnan på min P4 2.8GHz med HT och 2Gig ram. Kan säga att det blev mycket kaffe under tiden…

    buildworld (-j8) tog 1h och 14min och buildkernel (-j8) tog 25min.

    Riktigt feta servrar med andra ord!

  3. Vilken ful låda, jag är van att packa upp Xserve’s 😉
    Inga Xserve hos loopia? Någon som har någon åsikt om dessa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss