5 steg som gör dig som företagare till en stjärna på LinkedIn

Bilden visar en glödlampa med LinkedIn-logotypen i och illustrerar hur enkelt det är att komma igång med ditt eget LinkedIn-konto.

LinkedIn är en social kanal som kallas det “professionella nätverket” och fungerar som en slags mötesplats för arbetssökande och företag där de t ex kan hitta nytt arbete eller rekrytera personal. LinkedIn fungerar också som ett slags forum där du som privatperson kan återuppta kontakten med gamla kollegor, skolkamrater, etc.

Som företagare kan du ha stor nytta av ett eget LinkedIn-konto, för att t ex vid behov hitta ny personal, kommunicera med kunder, bevaka konkurrenter eller sprida din expertis genom att dela med dig av värdefulla tips och råd.

5 steg för att komma igång med ditt företags LinkedIn-konto

  1. Skapa en företagssida
    Börja med att skapa en sida på LinkedIn till ditt företag genom att gå in på Intressen > Företag > Skapa (den gula boxen i högerspalten). Fyll på med bilder, företagsinformation, kontaktuppgifter, mm och börja sedan publicera inlägg.
  2. Marknadsför ditt företag
    Publicera regelbundet inlägg som innehåller någon form av värde för dina kunder och blanda mellan vanliga textinlägg, bilder, länkar, YouTube-videos, mm. Om du vill finns möjligheten att sponsra dina inlägg så att de får större spridning. Låt också anställda bli ambassadörer genom att uppmuntra dem att gilla och dela det innehåll som publiceras på företagets LinkedIn-sida.
  3. Använd LinkedIn för att kommunicera med dina kunder
    Ställ frågor för att involvera dina följare och uppmuntra till diskussion i kommentarsflödet. Håll också ett öga på ditt LinkedIn-flöde och besvara eventuella frågor som inkommer.
  4. Experimentera dig fram med olika typer av innehåll
    Testa olika metoder och typer av innehåll för att se vad som fungerar för just din målgrupp. Mixa underhållande inlägg med informativa och inspirerande inlägg och mät och analysera därefter.
  5. Analysera och optimera ditt publicerade innehåll
    I LinkedIn’s statistiktjänst kan du få en överblick av vad som fungerar för dina följare vad gäller tidpunkt, engagemang, räckvidd, följartrender, etc. Se över statistiken och optimera dina inlägg därefter.

Tips! Håll dig inte strikt till att enbart publicera inlägg på veckodagar, då engagemanget på LinkedIn är högt även på helger. Även här gäller det så klart att du testar dig fram för att se vad som fungerar för just dina följare.

Följ oss på LinkedIn för att ta del av tips, nyheter, kundcase och annat skoj
» Följ Loopia på LinkedIn

Häng med på Loopia-bloggen för fler tips om sociala medier!

Bilden kommer från joethegoatfarmer.com.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “5 steg som gör dig som företagare till en stjärna på LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss