WordPress-tips: Twenty Eleven för lata

Är du, liksom jag, en aning för lat för att orka göra din WordPress-blogg lite mer personlig? Då ska du prova detta ovärderliga tillägg: Twenty Eleven Theme Extensions (av MozTools)! Tillsammans med WordPress senaste standardtema Twenty Eleven fungerar detta tillägg som en hjälpande hand då det kommer till att justera färger, höjd på din header och andra finesser – utan att ens röra stilmallen!

Bland mina inställningar har jag bland annat valt att sidopanelen alltid ska vara synlig även om jag byter sida på bloggen – något som inte är standard i Twenty Eleven-temat. Jag har också justerat höjden på min header till 400 pixlar då jag behövde få rum med lite mer än vad standardmallen tillät (standardmåtten ligger på 1000 x 288 pixlar).

På samma sida kan du också välja att lägga in din egen CSS-kod utan att den påverkas negativt när du uppdaterar WordPress eller Twenty Eleven-temat. Tidigare har du som användare varit tvungen att skapa ett så kallat child theme för att förhindra förlust av egen designad kod vid uppdateringar. Nu är det ett minne blott! Med andra ord ännu bättre för oss latmaskar!

När det kommer till färgjustering finns det oändligt med möjligheter att anpassa färgerna till din bloggdesign. Du kan exempelvis ändra länkfärg, menyfärg, bakgrundsfärg och mycket mer. Och precis som tidigare kan du med ett enkelt knapptryck välja vilken sida du vill ha din sidopanel eller om du inte vill ha någon sidopanel överhuvudtaget.

Så om du är en lat blogganvändare kan jag bara rekommendera att du inställerar Twenty Eleven Theme Extensions omgående. Mycket nöje!

Text: Hanna Gustavsson, tokitoki.se

Läs mer om WordPress-tillägget här.


Dela detta inlägg:

Ett svar på “WordPress-tips: Twenty Eleven för lata

  1. Jag har bytt ut WP-temat TwentyEleven till TwentyTwelve

    Vad kan jag göra för att ”proffsa” till min hemsida. Kan inget om stilmallar ed

    Tacksam för svar,

    Rainer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss