Jonathan och Beatriz anordnar resor och projekt i norra Spanien – snabbt och enkelt via sin WordPress-sida

Under en vandring i norra Spanien upptäckte Jonathan vilken enorm potential det vackra området bar på. Tillsammans med flickvännen Beatriz gjorde han verklighet av sin passion för resor och startade företaget NorraSpanien.se.

Titt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sin dröm med webben till sin hjälp. Självklart vill vi lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång på webben. Läs intervjun med Jonathan nedan. 

Hola Jonathan, berätta lite om ert företag!

Företaget NorraSpanien.se drivs av mig, Jonathan, och min flickvän Beatriz. Jag är en äventyrlig norrbottning som flyttat till varmare breddgrader, för tillfället Barcelona. Beatriz är bördig från norra Spanien och det lokala inslaget på webbplatsen. Vi säljer reportage, bilder, resor och konsulterar i/om norra Spanien.

Själva företagsidén kom sig av att jag 2014 gjorde en del av pilgrimsvandringen Camino de Santiago. Jag färdades genom norra Spanien till fots och insåg vilken enorm potential detta vackra område bär på. Här finns allt för en enastående semesterupplevelse: en otämjd kust kantad av färgglada fiskebyar och paradisstränder. Efter bara 30 minuter med bil når man det bördiga, nästan helt orörda inlandet med hisnande bergsområden.

Hur kommer det sig att ni erbjuder just resor till norra Spanien?

Att resa har alltid varit en stor passion för oss. Att få chansen att lära känna en annan kultur, en nytt område, se på saker utifrån ett annorlunda perspektiv och utvecklas genom möten med människor är något värdefullt. Samtidigt är vi äventyrliga av oss och gillar att prova på nya saker. Allt ifrån en aktiv semester i naturen, stadsliv, kulturella besök till lokala matupplevelser.

Norra Spanien var något nytt, äkta och spännande som var en intressant motpol till den omfattande turismen kring medelhavsområdet. Eftersom turism idag tenderar att övergå från bara sol och strand till en mer delaktig, upplevelsebaserad semester tog vi chansen och NorraSpanien.se tog form.

Vad har hänt sedan starten?

Sedan starten har vi utvecklat verksamheten, förbättrat designen på webbplatsen, tagit med grupper på resor, blivit publicerade i resemagasin och idag har vi samarbeten med ett antal företag i norra Spanien.

Har ni någon tjänst som är mer populär än andra?

Det som säljer bäst i vårt reseutbud är pilgrimsvandringen Camino de Santiago som blivit allt mer populär i Norden. Landsbygdsturism i nationalparken Picos de Europa, som sträcker sig över 3 regioner, lockar också med boende i ”Casas Rurales” (lokala, gästvänliga Bed&Breakfasts), god mat och vandring i idylliska miljöer.

Ni har valt att använda WordPress för er sajt – varför då?

Vi gillar att WordPress är ett Open Source-projekt och tillgängligt för alla. Med lite tid, vilja och motivation finns möjligheten att enkelt skapa sin blogg eller hemsida. Vill man ta det ett steg längre kan man för en billig slant köpa ett färdigt tema och lägga in det i sin WordPress-sida.

Hur tänker ni kring hemsidans design?

För oss är det viktigt att designen är enkel, att det är tydligt vad själva webbplatsen handlar om. Vi gillar att visa våra bilder från norra Spanien för att besökaren snabbt ska intressera sig och skapa en uppfattning om området. Dessutom ska det vara enkelt att komma i kontakt med oss.

Hur marknadsför ni er verksamhet idag?

Vi marknadsför oss främst genom sociala medier där vi driver trafik till hemsidan. Vi har även annonsutbyten i olika resemagasin som specialiserar sig på Spanien.

Hur kommer det sig att ni valde Loopia?

När vi skulle bygga vår webbplats blev vi snabbt rekommenderade Loopia som leverantör av domännamn och webbhotell. Allt har fungerat hur smidigt som helst, hemsidan laddar snabbt, priserna är bra och om vi har några problem hjälper SuperSupporten oss – ofta inom bara några timmar.

”Om vi har några problem hjälper SuperSupporten oss – ofta inom bara några timmar.”

Har ni något tips till andra företagare som vill komma igång på webben?

Att inte göra det för komplicerat i början. Inled enkelt och fokusera på att innehållet håller så hög kvalité som möjligt. Så länge du känner att du presenterat ditt företag på bästa sätt och jobbar konsekvent med att utvecklas så kommer trafiken allt eftersom.

…och en sista fråga, vad är nästa steg för NorraSpanien.se?

Vi vill fortsätta att resa i norra Spanien för att förnya våra kunskaper och utveckla vår verksamhet. Vi vill ta fram fler resor och alternativ, porträttera detta vackra område genom ytterligare reportage och nå ut till en större kundkrets. Framförallt i Sverige, men även i övriga Skandinavien.


Vi önskar Jonathan och Beatriz ett stort lycka till med företaget. Vi hoppas att du som läsare fått inspiration till att också komma igång på webben, här kan du läsa mer om våra webbhotellspaket med allt du behöver för hemsida, e-post, mm.

Läs fler intervjuer med våra fantastiska kunder här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.