Gratis backup för din hemdator

Backup av data är viktigt. Förlorar du data och inte har en färsk backup kan du räkna med både blod, svett och tårar. Har du följt med i media under årets första dagar så vet du till exempel att hundratusentals kunder kan intyga just det, då deras mail var otillgänglig i flera dagar. Dessutom visade det sig att miljoner e-postmeddelanden var spårlöst försvunna på grund av att leverantören saknade en funktionell backup.

Som kund hos Loopia har du omfattande backup av e-post och webbdata. Som vi tidigare nämnt kan du till och med själv återställa backup av webbdata direkt i din FTP-klient.

För att öka din säkerhet ytterligare har vi nu gått ett steg längre än andra svenska webbhotell. Nu kan vi till och med skydda dig mot förlust av data vid datahaveri, stöld och brand på din hemdator – helt kostnadsfritt!

Du får nämligen, som kund hos Loopia, kostnadsfritt Mamut Online Backup med 1 GB lagringsutrymme. Lösningen hjälper dig att säkerhetskopiera dina filer, bilder och viktiga dokument som du idag har på din hemdator, i samma ögonblick som de skapas eller ändras. Din kopia placeras på en säker krypterad server som bara du har tillgång till, genom en personlig krypteringsnyckel.

Du kan enkelt börja använda Mamut Online Backup genom att logga in i Loopia Kundzon eller LoopiaDNS. Du hittar Mamut Online Backup under fliken Extratjänster. Ytterligare information om Mamut Online Backup hittar du i vår kunskapsdatabas.

Dela detta inlägg:

12 tankar kring ”Gratis backup för din hemdator

 1. Anders Ingelstam

  Vad bra!, men ni funderar inte på att ge oss Mac-användare samma service?

  A

 2. Christoffer K.

  Jag skulle ha valt mamut online backup ifall det fanns mer utrymme gratis. 1 GB räcker inte så långt för mitt användanden tyvärr.

  Jag har testat lite smått och tycker annars den fungerar bra. Men lite mer utrymme till folket så blir de nog glada =)

 3. Fredrik Berglund

  Anders: En sådan bör komma inom kort. Vi vill gärna erbjuda en motsvarande tjänst för Mac-användare också – alla bör ha en smidig online-backup. För att vi skall kunna erbjuda en sådan krävs dock följande saker:

  1. Tjänsten ska hålla hög kvalitet, vara användarvänlig och prisvärd.
  2. Vi behöver få tillstånd av vald leverantör att erbjuda tjänsten i vår kundzon.

  När dessa punkter är uppfyllda kommer vi att erbjuda en online-backup för Mac-användare också, direkt genom Loopia Kundzon. Under tiden kan vi tipsa om system som exempelvis Apples Time Machine.

 4. Fredrik Berglund

  Christoffer: I dagsläget erbjuds 1 GB i Mamut Online Backup. Det kan komma att utökas framöver. Behövs mer utrymme går det dock enkelt att köpa till extra direkt genom programmet för en billig penning.

 5. Peter

  Visst är det nice med Backup men hur gör man om man vill köra programmet på Mac? Det verkar inte mac-kompatibelt…

 6. Bengt

  Funkar skitbra. Slänger upp saker som jag skall kunna komma åt ute hos kunder samt min flickvän synkar allt skolarbete on the fly. Behöver inte bry sig om vilken laptop hon får med sig när hon gör sna grupparbeten.

  Thanks mamut / Loopia..your tha bomb

 7. Helge Stenström

  Jag kör nästan bara Ubuntu (Linux), så det vore toppen med en backup-lösning som var plattformsoberoende.

 8. Pingback: Rumor Control » Arkiv » Ännu mer innehåll i ditt webbhotell

 9. Roger

  Er länk ovan till kunskapsdatabas säger bara ”http 404 hittade inte”. Där försvann den trovärdigheten när det gäller datorkunnande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.