Flytta din e-post till Loopia

Vi har nyligen uppdaterat e-postkvoterna i alla våra webbhotellsabonnemang och då kan det vara passande att du som kund får det så enkelt som möjligt att migrera över e-posthanteringen till oss från din andra leverantör.

Vi på supporten har sedan detta fått lite frågor hur du enkelt kan flytta e-posten till oss och samtidigt behålla alla meddelanden du skickat hos den andra leverantören. Jag kommer att gå igenom hur detta enklast görs med den kostnadsfria programvaran Mozilla Thunderbird, men detta går givetvis att utföra i andra e-postprogram på din dator.Om du inte redan har skapat den e-postadress du vill flytta till hos Loopia kan du läsa vår guide om hur du skapar en e-postadress här.

Därefter behöver du ställa in Mozilla Thunderbird att ansluta mot denna e-postadress, detta görs enklast med guiden på följande sida.

Du behöver även lägga till e-postadressen hos din nuvarande leverantör i Thunderbird, alla inställningar för att kunna lägga till den i programmet får du av dem.

När du sedan ser att Thunderbird har synkroniserat färdigt alla kataloger på ditt e-postkonto hos din nuvarande leverantör så skall du klicka på meny-knappen högst upp i högra hörnet och därefter välja “Tillägg”:


När du kommit in i tilläggsmenyn så söker du efter “Copy folder” uppe till höger och väljer att installera tillägget med samma namn, i skrivandes stund så är Copy Folder i version 1.3:


När installationen är slutförd så måste du starta om Mozilla Thunderbird så att tillägget kan aktiveras, klicka på “Starta om nu”:


När du kommer tillbaka in i Thunderbird så ska du starta själva migreringen av dina meddelanden från den andra leverantören till ditt e-postkonto hos oss.

Börja med att högerklicka på Inkorgen för ditt e-postkonto hos den gamla leverantören i vänsterspalten och välj sedan “Copy to >”, därefter väljer du e-postkontot hos oss i listan som kommer fram och till sist “Copy Here” (om du får felmeddelanden kan du behöva välja “Loopia-kontot” > “Inkorgen” > “Copy Here”):


Det skall nu komma upp en varningsruta om att det redan finns en katalog på ditt e-postkonto hos Loopia som heter ”Inkorgen”, godkänn att programmet skall kopiera över alla meddelanden till Loopia genom att klicka på “Ok”:


Migreringen av dina meddelanden till Loopia påbörjas och denna process kan ta allt ifrån någon minut upp till några timmar beroende på hur många meddelanden du har hos den andra leverantören och hur snabb uppkoppling du har på ditt Internet hemma. Dags att ta en fikapaus och klappa dig själv på axeln för ett bra arbete!


När migreringen sedan är slutförd får du en popup-ruta som meddelar detta och du har nu flyttat alla meddelanden till ditt e-postkonto hos Loopia, verifiera gärna detta genom att klicka på ”Inkorgen” för ditt e-postkonto hos Loopia.


Om du ser att alla meddelanden har flyttats över till oss så kan du ställa om e-posthanteringen för ditt domännamn till Loopia om du inte redan har gjort detta. Notera att migreringen behöver göras för alla dina e-postadresser som du vill flytta.

Beroende på hur just din domän och webbhotellskonfiguration ser ut så kan e-posthanteringen ställas om till Loopia olika sätt, om du känner dig osäker så kan vi givetvis hjälpa dig på supportavdelningen. Skicka då ett meddelande till oss på support@loopia.se med din e-postadress och ditt kundnummer som verifikation så kan vi kontrollera det hela närmre och återkomma till dig inom kort.

Dela detta inlägg:

2 tankar kring ”Flytta din e-post till Loopia

 1. Ankit Jain

  Dear Sir,

  I am from India and I am studying business management from a reputed business school in India itself. As part of one project, I need to know the owner of the domain http://www.ezy.se. After searching much in the internet, what I could found was your company as the registrar. Could you please help me in finding out the owner of the above mentioned domain.

  An immediate help will be much appreciated.

  Thanks and Regards,
  Ankit Jain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *