Att marknadsföra sig själv

Du vet väl om att i varje webbhotellspaket vi sålt sedan 2007-10-12 så ingår det en värdeckeck till Google AdWords på 250 eller 500 kr? Om du inte bott under en sten det senaste decenniet så har du alldeles säkert hört talas om Google AdWords.

Med Google AdWords visas ditt reklambudskap på hemsidor som har ett innehåll som är relevant för din målgrupp, samt på google.se när någon gör en sökning efter något som erbjuds på din hemsida. Det du blir erbjuden med Google AdWords är alltså något som kallas för kontextuell marknadsföring, dvs reklam som är relevant för dina besökare.

Även vi på Loopia använder oss av Google AdWords för att göra reklam för våra tjänster, och tack vare det så dyker våra små reklamtexter upp på sidor som kan tänkas vara intressanta för våra potentiella kunder. Nedan följer ett exempel på att det funkar:

Varje fredag bänkar sig alla Loopianer (och en ofantlig skara likasinnade) framför sina datorer för att se det senaste avsnittet av den omåttligt populära IT-podcasten Diggnation (av och med grundaren till sajten digg.com).

Om du någon gång sett Diggnation så kan du säkerligen hålla med om att publiken till den podcasten alldeles säkert skulle kunna vara intresserade av ett eller annat domännamn och kanske en hemsida. Därför skulle ju en Loopia-annons göra sig ganska bra där … och dra på trissor … där är den!

Nu är ju inte det här med Google AdWords någon raketforskning så därför använder sig även några av våra konkurrenter systemet. Som av en händelse ploppade därför även en av deras annonser upp på Diggnations sajt. Här i bloggen är det dock vi som är kungar så därför har vi mycket smidigt suddat bort dem. 😉

Så här funkar det: När du beställt och betalat ditt webbhotellskonto så skickas en värdecheck ut per automatik via e-post. Därefter följer du bara instruktionerna i vår kunskapsdatabas så är du igång och kan ragga hemsidesbesökare för glatta livet!

Lycka till!

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Att marknadsföra sig själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss