Nu visas alla http-sidor som osäkra i Google Chrome – hög tid att gå över till https

Google har under de senaste åren arbetat aktivt med att säkra upp webben genom att bland annat få så många sajter som möjligt att öka säkerheten för sina besökare med ett SSL-certifikat och en https-webbadress.

Googles senaste åtgärd för en säkrare webb kom tillsammans med den senaste versionen av webbläsaren Chrome som släpptes den 24 juli: Nu markeras alla http-sidor som “Inte säker” i Google Chrome – oavsett vad de innehåller och om de besöks i inkognitoläge eller inte.

Gå över till https och få din sida att visas som säker i Chrome

För att din sida ska visas som säker i Google Chrome med en https-webbadress behöver du installera ett SSL-certifikat på ditt domännamn. SSL ökar säkerheten för din sidas besökare genom att kryptera trafiken mellan din sida och besökaren. På så vis kan inte obehöriga avläsa känslig information (t ex inloggnings- eller kontouppgifter). Det kan i sin tur…

  • …omvandla din sidas besökare till kunder. Med SSL får din sida en https-webbadress som visar att sidan är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.
  • …hjälpa din hemsida uppåt i Googles sökresultat. Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser.

Läs mer om SSL hos Loopia »

https://blogg.loopia.se/2017/06/13/syns-battre-pa-google-och-3-andra-anledningar-att-anvanda-ssl/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss