Fräscha upp företagets hemsida i fyra enkla steg

Hela 98 procent av svenskarna tycker att det är viktigt att ett företags hemsida känns aktuell och uppdaterad (källa: Svenska företag på webben 2017). Det kan därför vara bra att då och då se över och fräscha upp ditt företags hemsida. Följ våra fyra enkla steg nedan för att göra detta.

1. Ta en ordentlig titt på hemsidans innehåll

Se till så att all information på hemsidan är aktuell och att alla kontaktuppgifter fortfarande stämmer. Håll hemsidan levande genom att lägga till de senaste nyheterna om företaget i företagets blogg eller nyhetsflöde.

Ingen blogg ännu? Läs mer om hur du startar en företagsblogg här »

2. Optimera hemsidan för Google så att den blir lätt att hitta

Se till att texten på din sida innehåller de sökord och fraser du vill synas högt på bland sökresultaten på Google. Titlar och huvudrubriker på dina olika produktsidor är extra viktiga att optimera för att din sida ska rankas högt på Google.

Var också noga med att använda beskrivande alt-texter på samtliga bilder på hemsidan för att lättare hittas i sökmotorernas bildsök.

Läs fler tips om sökmotoroptimering på vår blogg »

3. Kontrollera så att länkar och bilder fungerar som tänkt

Försäkra dig om att alla (interna och externa) länkar på sajten fungerar och leder dit de ska. För att se över dina externa länkar kan du använda Google Search Console där du skriver in din webbadress och sedan låter verktyget indexera din hemsida och söka efter trasiga länkar. Är någon länk trasig byter du ut den till en som fungerar eller pekar om den till startsidan.

Se också över dina bilder så att de fortfarande är aktuella och relevanta för innehållet, optimerade för att enkelt hittas på Google samt länkar vidare till en fungerande sajt.

4. Fräscha upp din hemsidas design

Se till att din hemsidas design känns fräsch och modern för att öka förtroendet hos dina besökare. Var också noga med att mobilanpassa hemsidan så att den visas korrekt oavsett vilken enhet besökaren surfar från. När du är klar med uppfräschningen testar du så att din hemsida ser bra ut från olika webbläsare och enheter.

Läs mer om hur du mobilanpassar din hemsida »

 

Ingen hemsida till företaget ännu?

Vi på Loopia erbjuder en rad olika hemsidesverktyg som passar olika mål, behov och förkunskaper. Välj bland t ex populära WordPress eller vår egen Loopia Sitebuilder där du skapar en hemsida på en förmiddag utan förkunskaper. Läs mer om våra hemsidesverktyg »

 

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss