Varning för bedragare som vill åt dina kortuppgifter och ditt Loopia-konto

Har du fått ett mail från “Loopia” om ett påstått faktureringsproblem där du uppmanas att klicka på en länk för att logga in och uppdatera dina kortuppgifter? Klicka inte på länken och uppge definitivt inte dina inloggningsuppgifter eller kortuppgifter på den sida som länken leder till! Utskicket kommer inte från oss på Loopia utan är ett så kallat försök till nätfiske.

Om du dessvärre redan klickat på länken och fyllt i dina uppgifter så bör du per omgående spärra ditt konto/kreditkort och polisanmäla händelsen samt byta lösenord på ditt Loopia-konto.

Hur undviker jag att drabbas av nätfiske?

  1. Dubbelkolla alltid avsändaren innan du klickar på länkar/öppnar filer du mottagit via mail. Är du osäker på om mailet verkligen kommer från oss på Loopia? Tveka inte att kontakta oss på support@loopia.se. Vidarebefordra gärna mailet eller en skärmdump så att vi snabbt kan se om det är falskt eller inte.
  2. Kontrollera alltid att adressfältet stämmer innan du loggar in i Loopia Kundzon med dina inloggningsuppgifter. Korrekt adressfält för inloggning till kundzonen är: https://www.loopia.se/loggain/.
  3. Om du mottagit ett mail liknande detta, vidarebefordra det direkt till abuse@loopia.se

» Läs mer om nätfiske (phishing) här

 

Exempel på ett falskt mail:

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss