51% läser jobbmail under julledigheten – så här kopplar du av med autosvar på mailen

Koppla av under julledigheten med autosvar på mailen.En majoritet av alla arbetande läser jobbmail under semestern, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Det har vi full förståelse för. Högen med mail minskar ju inte precis under ledigheten och stressen över att inte hinna med blir ofta så stor att vi bara måste kolla vad som trillat ned i inkorgen för att kunna förbereda oss inför vad som väntar efter jul.

För att hinna med det som förväntas av dig på jobbet behöver du dock återhämtningen som semester och ledighet ger. Därför vill vi tipsa om att koppla av ordentligt nu under julledigheten med hjälp av ett autosvar till din Loopia-mail. Då kan du lägga fullt fokus på senapssillen, Kalle Anka och innehållet i julstrumpan och slippa känna press över att svara de som mailat.

Vad är ett autosvar?

Ett autosvar är ett förifyllt meddelande som automatiskt skickas till de som försöker nå dig via e-post under ledigheten (eller något annat tillfälle när du inte har tid eller möjlighet att svara på inkommande mail).

Hur lägger jag till ett autosvar till min Loopia-mail?

För dig som är kontoadministratör:

Steg 1: Logga in i din Loopia kundzon och administrera dina e-postkonton genom att klicka på dem i kontrollpanelen. Gå därefter vidare till steg 2 i nedanstående stycke.

För dig som är en enskild e-postanvändare:

Steg 1: Logga in med din e-postadress och lösenord och administrera din e-postadress genom att klicka på den i kontrollpanelen.

Steg 2: För att lägga till ett autosvar till din e-post klickar du på knappen “Autosvar”. Bocka sedan i “Aktivt autosvar” och ange ett ämne tillsammans med ett kort meddelande som avsändaren kommer att få i retur när de skickar e-post till dig. Klicka sedan på “Spara”. Observera att de som mailar dig flera gånger under samma dag endast får autosvar på första mailet.

julledigt-benjamin

 

Vi på Loopia SuperSupport vill passa på att önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi finns på plats alla dagar med lätt justerade öppettider:

22 december: 8-19
23 december: 11-15
Julafton, Juldagen, Annandagen: 11-15
27-29 december: 8-19
30 december, Nyårsafton, Nyårsdagen: 11-15

5 januari: 8-16
Trettondedag jul: 11-15

Övriga dagar gäller ordinarie öppettider (vardagar 7-22, helger 11-15).

Dela: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *