Smörgåsstövel.se som domännamn? Fullt möjligt hos oss på Loopia

Som rubriken säger är det fullt möjligt att registrera domännamn med å, ä och ö hos oss på Loopia, så kallade IDN-domäner*. Här kan du läsa hela listan över vilka av de toppdomäner vi erbjuder som har stöd för svenska tecken.

Har du tänkt att använda din IDN-domän till din e-postadress?

Har du registrerat domännamnet smörgåsstövel.se och tänkt använda det till din e-postadress rekommenderar vi att du också registrerar smorgasstovel.se. IDN-domäner fungerar nämligen inte för e-postadresser då domännamn i en e-postadress endast får innehålla domännamnsystemets teckenuppsättning, det vill säga a-z, 0-9 och bindestreck.

Registrera dina domännamn både med och utan prickar

Trots att det ända sedan 2003 varit möjligt att registrera .SE-domäner med å, ä och ö är det många företagare som missar att registrera sitt företagsnamn och/eller varumärke med de svenska tecknen. Risken är då stor att någon annan registrerar domännamnet och kanske missbrukar ditt varumärke. Vi rekommenderar därför att du kompletterar dina domännamn med:

  • Med och utan svenska tecken (t ex smorgasstovel.se och smörgåsstövel.se)
  • Alla vanliga toppdomäner (t ex .SE, .COM, .NU och .EU)
  • Vanliga felskrivningar och stavfel (t ex loopia.se och lööpia.se)

Sök lediga domännamn

https://blogg.loopia.se/2017/06/15/vilket-domannamn-ska-jag-valja-6-tips-infor-ditt-val-av-webbadress/

* = Domännamn som innehåller tecken som ligger utanför domännamnssystemets teckenuppsättning (a-z, 0-9 och bindestreck) kallas för Internationalized Domain Names eller IDN-domäner.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Smörgåsstövel.se som domännamn? Fullt möjligt hos oss på Loopia

  1. IDN fungerar utmärkt för SEO. Jag har själv några domäner som rankar bra exempelvis hårtransplantationsguiden.se. Det är bara det lilla problemet med att man inte kan ha email adress med IDN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss