45% läser jobbmail under julledigheten – Så här kopplar du av med autosvar på mailen

Nästan hälften av alla arbetande läser jobbmail under semestern, enligt rapporten Svenskarna och Internet från 2016. Vi förstår precis, högen med mail växer framför oss för varje dag som går och stressen över att inte hinna med blir så stor att vi bara måste kolla vad som kommer in på mailen för att kunna förbereda oss inför vad som väntar efter ledigheten.

Du behöver dock återhämtningen som semester och ledighet ger för att hinna med just det som förväntas av dig på jobbet. Därför rekommenderar vi att du nu under julledigheten kopplar av ordentligt genom att ställa in ett autosvar till din Loopia-mail. Då kan du lägga fullt fokus på glöggen, senapssillen, Kalle Anka och innehållet i julstrumpan och slippa känna press på att svara de som mailat. 

Vad är ett autosvar?

Ett autosvar är ett förifyllt meddelande som automatiskt skickas till de som försöker nå dig via e-post under ledigheten (eller något annat tillfälle när du inte har tid eller möjlighet att svara på inkommande mail).

Hur lägger jag till ett autosvar till min Loopia-mail?

För dig som är kontoadministratör:

Steg 1: Logga in i din Loopia kundzon och administrera dina e-postkonton genom att klicka på dem i kontrollpanelen. Gå därefter vidare till steg 2 i nedanstående stycke.

För dig som är en enskild e-postanvändare:

Steg 1: Besök loopia.se och logga in med din e-postadress och tillhörande lösenord. På så vis får du tillgång till kontrollpanelen för just din e-postadress. Klicka på den e-postadress du vill administrera i kontrollpanelen.

Steg 2: För att lägga till ett autosvar till din e-post klickar du på knappen “Autosvar”. Bocka sedan i “Aktivt autosvar” och ange ett ämne tillsammans med ett kort meddelande som avsändaren kommer att få i retur när de skickar e-post till dig. Klicka sedan på “Spara”. Observera att de som mailar dig flera gånger under samma dag endast får autosvar på första mailet.

julledigt-benjamin

Vi på Loopia SuperSupport vill passa på att önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vi finns på plats alla dagar med lätt justerade öppettider:

23 december: 7-19
Julafton, Juldagen, Annandagen: 11-15
27-30 december: 8-19
Nyårsafton, Nyårsdagen: 11-15
2-4 januari: 8-19
5 januari: 8-16
Trettondedag jul: 11-15

Övriga dagar gäller ordinarie öppettider (vardagar 7-22, helger 11-15)

Dela: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *