Nyhet: Aktivera DNSSEC på din egen DNS-server från Loopia Kundzon

dnssecNu kan du som har en egen DNS-server snabbt och enkelt skydda dina .se- och .nu-domäner med DNSSEC direkt från Loopia Kundzon!

År 2007 blev Loopia den första domänregistraren i världen(!) att stödja tekniken för DNSSEC. I juni 2015 hade vi DNSSEC-signerat alla våra* .se- och .nu-domäner och nu, knappt ett år senare, är det möjligt för dig som använder en egen DNS-server att skydda dina domännamn med DNSSEC – snabbt och enkelt från Loopia Kundzon.

* Alla .se- och .nu-domäner som Loopia är registrar för och som använder Loopias namnservrar.

Vad är DNSSEC?

DNSSEC är ett säkerhetstillägg till DNS (det system som kopplar domännamn till rätt IP-adress) som skyddar dina domännamn från att kapas. Det skyddar besökare till din hemsida från att styras till en falsk sajt som är identisk med din och som syftar till att lura av besökaren känslig information eller infektera denne med skadlig kod. Läs mer om DNSSEC här »

Hur aktiverar jag DNSSEC för mina .se- och .nu-domäner?

För dig som använder Loopias DNS-server sker aktiveringen automatiskt vid registreringstillfället.

För dig som pekat dina domännamn på en egen DNS-server behöver aktiveringen genomföras manuellt, vilket du nu kan göra själv från din Loopia Kundzon.

  1. Logga in i Loopia Kundzon.
  2. Klicka på det domännamn du vill aktivera DNSSEC för.
  3. Klicka därefter på DNSSEC > Aktivera.
  4. Fyll i information om din DNSSEC-nyckel.
  5. Klart!

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta vår support om du har frågor eller funderingar. Vi har öppet alla dagar om året och finns tillgängliga på e-post, telefon, chatt och sociala medier.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Nyhet: Aktivera DNSSEC på din egen DNS-server från Loopia Kundzon

  1. Tjena!

    Jag använder min domän som är reggad hos er dels för en webbutik hos tictail, dels med en underdomän för en wordpressblogg hostad hos er.

    Frågan är, skulle det kunna bli några problem om jag aktiverar DNSSEC i det här avseendet?

    Hälsningar
    Jon

  2. Hej Jon! DNSSEC är aktiverat för samtliga .SE- och .NU-domäner hos oss. Använder du en .SE- eller .NU-domän för din Tictail-butik och/eller subdomän idag så är DNSSEC alltså redan aktiverat per automatik. Kontakta gärna vår support på support@loopia.se om du har fler frågor rörande detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss