Ouppdaterat WordPress-tillägg kan ha orsakat Panama Papers – är dina tillägg uppdaterade?

Säkerhetsföretaget Wordfence skriver att Panama Papers troligtvis beror på en ouppdaterad version av ett WordPress-tillägg. Bilden visar WordPress-logon tillsammans med en tickande bomb.Den senaste veckans nyhetsflöden har fyllts av så kallade “Panama Papers”. Det handlar om 11,5 miljoner dokument som läckts ut efter att den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca’s e-postsystem hackats. Dokumenten avslöjar flera hemliga skalbolagsaffärer som maktinnehavare runtom i världen genomfört för att gömma sina tillgångar.

Nu skriver Wordfence att läckan troligtvis beror på en ouppdaterad version av Revolution Slider, ett WordPress-tillägg.

Vi på Loopia har tidigare påpekat vikten av att alltid hålla dina WordPress-tillägg uppdaterade till den senaste versionen – vilket vi håller fast vid än. Är tilläggen ouppdaterade är risken stor att eventuella säkerhetshål inte täpps igen, vilket öppnar upp för hackare som får fri tillgång till innehållet på din sajt.

Hur uppdaterar jag mina WordPress-tillägg?

Skärmdump av en del av administrationspanelen i WordPress som visar om du behöver uppdatera WordPress-tillägg / teman / versioner.Om det finns senare versioner av de tillägg du använder till din WordPress-sajt kommer du se detta i ditt administrationsgränssnitt →

Klicka på Uppdateringar, bocka i de tillägg du vill uppdatera och klicka på “Uppdatera tillägg”. Klart!

…glöm inte bort teman och WordPress-versionen

Utöver uppdaterade tillägg är det minst lika viktigt att du håller din WordPress-version och dina teman uppdaterade till den senaste versionen.

Läs vår guide om hur du uppgraderar WordPress, tillägg och teman »

Tips! Jon, en av våra klippor på Second Line Support, har skapat WordPress-tillägget Simple Automatic Updates som ger dig möjlighet att ställa in en automatisk uppdatering av din WordPress-installation med tillhörande teman och tillägg. Snabbt, smidigt, säkert och enkelt!

Läs mer om WordPress och säkerhet »

Loopias WordPress-skola

Ladda ner e-bok (gratis)

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss