Nu gör Google webben ännu mer mobilvänlig

Skärmar av olika slag med skärmdumpar av loopia.se, som visar att sajten är mobilvänlig.I april 2015 ändrade Google så att en mobilvänlig sajt rankas högre än övriga bland sökresultaten vid sökningar i mobilen, och på så vis syns bättre. Många företagare har sedan dess valt att mobilanpassa sina hemsidor och webbutiker för att lättare kunna klättra i sökresultaten.

Nu har Google gått ut med att de i början av maj 2016 genomför ännu en uppdatering som ökar pressen om att mobilanpassa sin sajt genom att ranka mobilvänliga sajter ännu högre än tidigare vid sökningar från mobilen. Du som ännu inte har mobilanpassat din sajt bör alltså göra det nu.

Funderar du på att skapa en helt ny sajt kan vi tipsa om hemsidesverktyget Loopia Sitebuilder. Det ger dig tillgång till professionella, mobilanpassade mallar som du skapar din hemsida utifrån. Verktyget kräver inte heller några förkunskaper.

Är din hemsida mobilvänlig?

Webmaster’s Mobile Guide kan du läsa mer om vilka krav som ställs på en mobilvänlig sajt och testa hur pass mobilanpassad din egen hemsida är i deras Mobile-Friendly Test.

» Läs mer om uppdateringen på Google’s blogg

» Läs mer om mobilanpassad och responsiv webbdesign

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss