3 anledningar att registrera ett domännamn till ditt företag

Kvinna med laptop som håller på att registrera ett domännamn.

För en del verksamheter är det en självklarhet att registrera ett domännamn för sitt företag, medan andra går i valet och kvalet om det verkligen är nödvändigt att ha en egen adress på nätet. Vi på Loopia rekommenderar starkt att du registrerar ett eget domännamn till ditt företag, oavsett storlek. Nedan listar vi varför.

Varför ska jag registrera ett domännamn till mitt företag?

1. Det blir lätt att hitta ditt företag på nätet
Ett eget domännamn gör det lättare att hitta ditt företag på nätet och minnas det vid framtida sökningar. Med ditt eget domännamn skapar du enkelt en egen blogg/hemsida/webbutik vars innehåll du både äger och enkelt kontrollerar.

Får du med din verksamhets mest relevanta sökord i något av de domännamn du registrerar hjälper det dig dessutom att sträva mot rankningstoppen i sökmotorer.

2. Det ger ett professionellt intryck
Ett eget domännamn till ditt företag skapar ett professionellt intryck utåt mot dina kunder. Du får möjlighet att skapa snygga, proffsiga e-postadresser som ger ett seriöst intryck. Se t ex skillnaden mellan butiken@hotmail.com och butiken@butiken.se.

3. Det skyddar ditt företagsnamn och varumärke online
Låter du ditt eget domännamn överensstämma med ditt företagsnamn skyddar du ditt varumärke på nätet. Genom att registrera kompletterande domännamn (t ex vanliga felstavningar, olika toppdomäner, mm) skyddar du varumärket ytterligare.

Vad är viktigt att tänka på när jag väljer domännamn?

Det finns tre starka punkter som är viktiga att ha i åtanke inför valet av ditt domännamn.

  • Domännamnet ska vara lätt att komma ihåg, uttalas så som det skrivs och vara relevant för din verksamhet.
  • Undvik förkortningar om ditt företag inte är känt som en förkortning (t ex SJ eller SAS). Det skapar bara förvirring. 
  • Låt domännamnet överensstämma med ditt företagsnamn, det gör det lättare för dina kunder att hitta till dig på nätet.Tips! Innehåller ditt företagsnamn åäö rekommenderar vi att du registrerar två domännamn, ett med svenska tecken och ett utan. Det gör att alla besökare kan nå din sajt oavsett teckenuppsättning samt att de flesta e-postklienter har stöd för ditt domännamn.

» Läs mer om vad som är viktigt att tänka på inför ditt val här.

Hur gör jag för att registrera ett domännamn?

Besök loopia.se/domannamn för att beställa valfritt antal domännamn till självkostnadspris. Utöver de klassiska toppdomänerna erbjuder vi dessutom de allra senaste varianterna som t ex .gratis, .club, .website och .email.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss