Enklare domänöverlåtelser med BankID

För att göra det enklare för dig som Loopia-kund gör vi det nu möjligt att godkänna överlåtelser av .SE- och .NU-domäner direkt med tvåfaktorsautentisering genom BankID.

För att överlåta en .SE- eller .NU-domän har du tidigare varit tvungen att skriva ut och signera en
särskild blankett som sedan skickats in till oss på Loopia för godkännande. Nu kan du som Loopia-kund istället direkt signera dina domänöverlåtelser med BankID – säkert, snabbt och enkelt!

Fördelar med domänöverlåtelser av .SE- och .NU genom BankID:

  • Enklare
    Du behöver inte skriva ut blanketten, fylla i, skriva under och skicka till oss, utan istället kan du snabbt och enkelt signera överlåtelsen direkt från kundzonen med BankID. BankID-signering går utmärkt att använda både privat och som företagare, så länge alla eventuella firmatecknare signerar.
  • Snabbare
    Hela överlåtelseprocessen har snabbats upp då många delar av förloppet nu är automatiserade.
  • Säkrare
    Tvåfaktorsautentisering höjer säkerheten rejält på överlåtelsen då den som signerar måste ha inloggningsuppgifter till din Loopia Kundzon och även ditt personnummer, lösenord och ett giltigt certifikat för BankID eller mobilt BankID.

Möjligheten att signera domänöverlåtelser med BankID hittar du i din Loopia Kundzon under ‘Kontoinställningar’ och fliken ‘Överlåt konto eller domännamn’. Självklart finns PDF-blanketten kvar att skriva ut från kundzonen, för dig som inte har möjlighet att använda BankID.

2015-06-09_13-51-54

Har du fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår support på support@loopia.se.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss