Mobilanpassning ger dig högre ranking på Google

Du har förmodligen, precis som vi på Loopia, sett en ökning av mobilbesökarna till din sajt under den senaste tiden. Idag används smartmobilen flera gånger om dagen av nästan hälften av alla smartmobilägare, enligt rapporten Svenskarna och Internet från 2014. Har du inte mobilanpassat din hemsida än är det dags att göra det nu, dels för att göra ett bättre intryck hos dina mobila användare men också för att stiga bland sökresultaten i Google’s sökmotor.

Google avslöjade nämligen på sin blogg nyligen att de den 21 april 2015 ändrar så att mobilvänliga hemsidor rankas högre än övriga hemsidor vid sökningar i mobilen, och på så vis syns bättre.

Hur stor inverkan uppdateringen kommer att ha är svårt att säga i dagsläget, men skillnaden mellan de mobila och de vanliga sökresultaten kommer troligtvis att öka jämfört med hur det ser ut idag. Google skriver själva att skillnaden kommer att bli signifikant.

Läs hela inlägget från Google Webmaster Central Blog »

Är din hemsida redo?

Passa på att klättra i sökresultatet när Google’s uppdatering börjar gälla. Med Loopia Sitebuilder bygger du en professionell, mobilanpassad hemsida själv – snabbt och enkelt utan några förkunskaper. Alla mallar i Loopia Sitebuilder är mobilvänliga och anpassar sig automatiskt efter den enhet du använder.

Läs mer om Loopia Sitebuilder och prova tjänsten gratis »

Webmaster’s Mobile Guide kan du läsa mer om vilka krav som ställs på en mobilvänlig hemsida och testa hur pass mobilanpassad din egen hemsida är i deras Mobile-Friendly Test.

responsiv-loopia-se_580

 

Vill du skapa en mobilanpassad hemsida?

Läs mer om de hemsidesverktyg vi erbjuder, och missa inte övriga inlägg om mobilanpassad webbdesign på vår blogg.

Dela detta inlägg:

6 svar på “Mobilanpassning ger dig högre ranking på Google

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss