WordPress 4.1 är här och med det ett nytt tema

Efter en senhöst med tester så är nu den skrapa versionen av WordPress 4.1 “Dinah” släppt.
Vilka nyheter kommer jag som vanlig användare att märka av?

Ett nytt standardtema

wp41_3

Med WordPress 4.1 så kommer också det nya temat Twenty Fifteen. Temat är givetvis responsivt så att det fungerar i alla enheter och med hjälp av Google typsnitt Noto så har man ett förbättrat språkstöd där man i och med WordPress 4.1 nu har stöd för 44 språk i skrivandets stund. Den svenska översättningen kommer från Facebookgruppen WordPress Sverige. Är du inte medlem där idag så rekommenderas du att bli det. Här får du svar och tips på allt som rör WordPress från erkänt duktiga utvecklare likväl som vanliga hobbyanvändare.

Distraktionsfritt skrivläge

Ibland kan alla panelerna i WordPress uppfattas som störande när man bara vill sitta i ro och skriva ett inlägg, nu kan du med funktionen “Distraktionsfritt skrivläge” ta bort alla dessa störningsmoment. Kvar är bara du och inläggsrutan. Du kan snabbt och enkelt både aktivera/avaktivera detta läge och åter komma åt dina redigeringsverktyg.

wp41_1

 

Logga ut överallt

Har du loggat in i din WP via fler datorer/telefoner och vill logga ut dig ur samtliga. Nu kan du under “Användare–>Din profil” välja att logga ut dig ur alla andra sessioner. Perfekt om man loggat in på en publik dator och glömt bort att logga ut innan man lämnade den.

wp41_5

Vine-inbäddning

Har du som många andra på webben fastnat för dessa små korta videoklipp kallat Vine-videos.Nu finns ett stöd för inbäddningar av dessa direkt i din redigerare. Du kan nu helt enkelt bara klistra in URL:n till videon.


Rekommenderade tillägg

När du nu går till “Tillägg–>Lägg till nytt” visas den sedan tidigare Tilläggshanteraren fast nu också med valet “Rekommenderat”.  Här får du förslag baserade på tillägg som du och andra användare har installerat. Oavsett var du får för förslag här så bör du alltid ha något form av säkerhetstillägg installerat. Om du installerat din WordPress via vår One-click-installer har du sedan oktober tillägget All in One WP-security and firewall installerat och grundkonfigurerat. Du har captcha-inloggning, honeypot-skydd vid inlogg/kommentarer och brute-force skydd. Vill du säkra upp din sida ännu mera så kan du med fördel även läsa detta blogginlägg.

wp41_4

 

Detta är de stora nyheterna som du som användare får med WordPress 4.1. För mer information så kan du klicka på WordPress-loggan längst till vänster efter att du loggat in i din uppdaterade WordPress-installation.

WordPress finns att installera direkt i din Loopia Kundzon.

Har du WordPress redan installerat så kommer det beroende på inställningar antingen uppdateras automatiskt eller så kommer du att uppmanas att uppdatera nästa gång du loggar in i WordPress.

Och glöm inte det viktigaste, använder du fortfarande inloggningsnamnet ”admin” till din WordPress så kommer du inte att få några julklappar av tomten…..

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss