Att köa eller inte köa, det är frågan…

Support är och har alltid varit en hjärtefråga för oss på Loopia. Vi har under många år arbetat hårt med att bygga en så snabb, flexibel och modern supporttjänst som möjligt och har under åren lyssnat på er kunders önskemål och utvecklat flertalet nyheter i vår SuperSupport.

Som kund på Loopia får man då och då en enkät från oss där vi gärna vill veta vad vi gör rätt/fel. Dessa svar ligger till grund för allt utvecklingsarbete vi gör så också för vår Support. Det är med er feedback vi bygger vidare vår supporttjänst.

Callback/Återuppringning: Vi var snabba med att erbjuda återuppringning vid eventuell kö, skulle det vara samtal före när du ringer vår support erbjuder vi dig alltid att bli uppringd istället. Ditt samtal fortsätter då att köas upp men du slipper vänta i telefonen och kan lägga din värdefulla tid på annat arbete tills dess att vi ringer upp.

Återuppringning från webbsidan: Under året införde vi tjänsten att du som kund snabbt och enkelt kunde ange ditt namn/nummer på vår webbsida för att så fort det blir din plats i kön få ett samtal från vår support. På så vis slipper du ringa oss först utan du anger bara ditt telefonnummer så ringer vi upp. En mycket uppskattad tjänst som många kunder valt att nyttja.

support_slider_01

Chattsupport: Under 2014 valde vi att addera chattsupport till våra tjänster, i takt med att vår supportgrupp växte såg vi en möjlighet att även erbjuda våra supporttjänster via chatt. Denna tjänst har snabbt vuxit och sysselsätter idag flera i supportgruppen under dagtid vilket är mycket uppskattat av båda våra medarbetare och kunder.

Support via sociala medier: 2013 petades vår marknadsavdelning från våra två största kanaler i sociala medier: Facebook och Twitter. Vi implementerade istället dessa medier i vårt befintliga supportsystem och gav supporten första tjing (marknad har fortfarande en inloggning och skriver nyheter då och då) på de ärenden/frågor som inkommer via dessa kanaler. På så vis kan supporten mycket snabbare och effektivare ge svar till kunderna och leda dem rätt. På förlustkontot så blir det inte 27 bilder så fort vi hyr en helikopter eller är med på ett seminarium men på plussidan så har vi märkt att  kunderna uppskattar de snabba svaren direkt från supporten utan mellanhänder vilket vi värderar högre.

Vad är nytt den här gången?

En ständig fundering när man ska kontakta en support är:

– När är det bäst att ringa, hur lång kötid har ni just nu?

Vi har då valt att i vår supportflik numera visa den beräknade kötiden för er kunder.  Den visar nu den beräknade snittiden som det tar innan du får svar i telefon/chat när du kontaktar oss. Då kan du som kund direkt se vilken den snabbaste kontaktvägen in till supporten är och välja den.

support_slider_02

Vilka tider är det då bäst att ringa er?

Statistiskt sett så är det alltid bäst att ringa oss mellan 07:00 och 10:00 på förmiddagen eller 15:00-22:00 på eftermiddagen om man vill komma fram snabbt. Här har vi ha en svarstid på under 30 sekunder om man ser på ett medel under året. Den absoluta peaken i samtal brukar nås runt 12:00-14:00 på dagen då många vill hinna med sina ärenden till oss runt lunch och någon timme efter detta kan det vara köer i telefonen.

Har du själv förslag på förändringar/nyheter i supporten så skicka gärna ett e-postmeddelande till feedback@loopia.se.

Vi jobbar ständigt med att utveckla tjänsten för att vara så tillgängliga som möjligt för er kunder. Ett steg i detta är att bli fler till antalet på vår redan nu suveräna supportavdelning.

Är du sugen på att jobba i Loopias support? Under året så kommer vi att annonsera om fler spännande tjänster då vi behöver växa i takt med att bolagets kundantal ständigt ökar. Håll utkik på loopia.se/omloopia/arbeta efter nya spännande tjänster hos oss på Loopia.

supersupport
Ps. du vet väl om att Loopias SuperSupport utsågs till årets service desk 2013 .ds

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss