301-redirects, nu i en responsiv kundzon nära dig

Under jullovet så införde våra utvecklare en ny variant av vidarebefordring i Loopia Kundzon för er kunder. Den mycket efterfrågade 301-vidarebefordringen finns nu tillgänglig för samtliga kunder.

Vad är då en 301?

Att vidarebefordra en domän kallas i vanliga fall för redirect så vi använder oss av det uttrycket för enkelhetens skull (och för att det är vanligare att man söker på det ordet hos oss). Vi har nu infört möjligheten att skapa 301-redirects i vår kundzon då detta är mycket användbart tex för att inte tappa placeringar hos sökmotorerna när man flyttar/byter namn på en webbsida.

Ett exempel kan vara webbsidan mindoman.se/loopia som rankade etta hos Google i sökresultaten om man sökte på Loopia. Om man nu vill ersätta mindoman.se med minnyadomän.se så ska man använda en 301-redirect. Den nya länken blir då minnyadomän.se/loopia och man kommer då fortfarande med stor sannorlikhet att rankas som nummer ett hos Google.

Sedan tidigare så kan man göra dessa redirects manuellt för sin webbsida hos oss. Denna manuella variant gäller också fortfarande om man avser att behålla epoststödet för en domän. Då byter man ut filerna i hemkatalogen för domänen med denna 301-fil som man själv skapat i tex Notepad eller Textredigeraren om du kör Mac.

blacklist_01_login

Om man däremot endast vill ha kvar domänen som en vidarebefordring så kan man nu i vår kundzon direkt lägga in en 301-redirect utan att behöva kunna något om kodning.

Hur går det till?

Logga först in i den nya kundzonen på Loopia.se

Väl inloggad så kan du söka upp den domän du vill lägga in en 301-redirect på eller så kanske den redan finns bland de vanligaste sökningarna.

301_1

Här kan du sedan gå in på domänens inställningar genom att klicka på domännamnet under rubriken “Domännamn”

301_2

För att nu skapa en 301-redirect så väljer du alternativet “Vidarebefordra” och sedan “Skicka vidare till extern URL”. Tidigare kunde man här bara välja alternativet 302-redirect men nu har vi även lagt till 301 som ett alternativ. Skriv in den nya länken här och välj “Spara”.

301_3

Din domän kommer nu att skickas vidare med 301 och sökmotorerna kommer att förstå att den gamla sidan är flyttad permanent till den nya URL:en och sökresultaten kommer att uppdateras när sökmotorerna indexerat om din sida.

Håll utkik efter flera nyheter i ditt Loopia-konto och skicka gärna förslag på funktioner du saknar till feedback@loopia.se

Dela detta inlägg:

6 svar på “301-redirects, nu i en responsiv kundzon nära dig

  1. Frågan kommer att komma. Så jag passar på att ställa den innan någon annan.

    Kommer detta att fungera både får webbhotell och LoopiaDNS kunder? Normalt innefattar en 301 någon form av fil som placeras som mottagare för domänen och slussar denna vidare. Har det då skett en ändring som gör att även LoopiaDNSkunder får ta del av denna möjlighet?

  2. Hej Mathias, denna funktion är tillgänglig både för Webbhotells och LoopiaDNS-kunder i och med den nya kundzonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss