Fixa en mobilanpassad meny på din sajt

Mobilanpassad meny

En utmaning med att skapa sajter för mindre skärmar är att ta fram en meny. Här presenterar vi två olika lösningar, en horisontell och en vertikal. Vilken lösning som passar din sajt bäst beror självklart på sajtens innehåll och hur dina besökare enklast navigerar i den typen av innehåll.

1. Ge dina besökare en försmak av innehållet med en horisontell meny

Med en horisontell meny sveper du över menyn med fingret för att scrolla till höger och vänster. Det går även bra att trycka på pilknapparna till höger och vänster om menyn för att skrolla om din enhet inte har stöd för “swipe”. En fördel med den här typen av meny är att besökare till din sajt får en försmak av vad menyn innehåller utan att den för den delen tar upp speciellt mycket skärmyta.

2. Spara på utrymmet med en hamburgermeny

Ett annat populärt sätt för att göra menyer på mobila sajter och i appar är att använda en så kallad “hamburgermeny”, dvs en vertikal meny som visas när besökaren klickar på en avsedd knapp. Den främsta fördelen med hamburgermenyn är att den sparar utrymme på höjden jämfört med lösningen ovan, dock är besökaren tvungen att öppna menyn för att se vad den innehåller.

Vill du implementera ”hamburgermenyn” finns det många färdiga lösningar att använda, de flesta WordPress teman har det inbyggt redan från start.

Åsikterna kring huruvida hamburgermenyn är en bra eller dålig idé är många. Är du intresserad av att läsa mer kan vi tipsa om följande tre artiklar:

Det finns självklart många andra sätt att lösa menyfrågan för mobila enheter. Vilken är din favorit? Tipsa gärna och berätta om hur du resonerar i kommentarerna nedan.

Skapa en egen mobilanpassad hemsida

Med hjälp av något av alla de hemsidesverktyg vi erbjuder kan du med enkla medel skapa en egen mobilanpassad hemsida från grunden. Läs mer om de hemsidesverktyg vi erbjuder, och missa inte övriga inlägg om mobilanpassad webbdesign på vår blogg.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Fixa en mobilanpassad meny på din sajt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss