Webbkometjuryn: Danny Aerts, vd på .SE

Nu är nomineringsperioden i full gång för årets Webbkomet, utmärkelsen där vi lyfter fram och stödjer svenska innovativa webbprojekt.

Det rasar in nomineringar för många intressanta projekt varje dag. Driver du eller känner till ett projekt som är värt titeln årets Webbkomet 2012? Tvekan inte att skicka in din nominering direkt.

Vinnaren av Webbkomet 2012 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 30 000 kr), en fet Google Adwords-check och självklart en massa viktig uppmärksamhet. Så missa inte att nominera ditt projekt på webbkomet.se.

Vår kompetenta och rutinerade Webbkomet-jury är tillbaka i år igen, den här gången med nytillskottet entreprenörden Sara Öhman, men mer om henne senare. Vi börjar med att presentera Danny Aerts, vd för sveriges toppdomän .SE.

Vad gör du om dagarna när du inte granskar och bedömer bidrag i Webbkomet 2012?

Som VD för .SE ansvarar för att den svenska toppdomänen .se och tillsammans med mina medarbetare och registrarer ser vi till att vi levererar en bra tjänst. .SE är en viktig spelare för ett välfungerande Internet i Sverige. Förutom det använder vi överskottet av domänadministrationen för olika Internetsatsningar som ska främja utvecklingen av Internet i Sverige. Några exempel är kampanjen Digidel 2013 (www.digidel.se), Webbstjärnan (www.webbstjärnan.se), Bredbandskollen (www.bredbandskollen.se) och våra guider och många evenemang.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet 2012?

Jag har en passion för Internet och jobbar dagligen med bedömningar kring Internetprojekt. Sedan representerar jag kanske numera de ”äldre internetanvändare” 🙂

Vilka webb/Internettjänster som finns idag skulle du inte kunna vara utan?

E-post för fortfarande viktigast tillsammans med nyheter och musiktjänster. Förutom det använder jag väldigt ofta karttjänster.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Samma som förra året: enkelhet (det ska tar max 10 sekunder att fatta), tydlighet (säg vad du gör), ärlighet (kan jag veta vilken information du använder och lagrar) och en tydlig målgrupp

Vilka tips vill du ge alla som vill starta en internettjänst men som inte kommit igång ännu?

Testa tidigt i stället för fastna i ett koncepttänk. Ändra och testa igen. Lägg inte för mycket pengar innan du vet om din business case kommer att hålla.

Vad tror du nästa stora trend i vårt Internetanvändande kommer att vara?

Förhoppningsvis ett större krav på integritetsaspekter. Möjligheten att begränsa onödigt utelämnande av personlig information och möjligheten att kunna använda tjänster utan att behöva godkänna omöjliga avtalsvillkor.

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Webbkometjuryn: Danny Aerts, vd på .SE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss