Nyårskrönika 2008

Nu närmar vi oss slutet av januari och det är hög tid att sammanfatta domän- och webbhotellsåret 2008. Här kommer de viktigaste (och roligaste) händelserna kort sammanfattade från Loopia – Sveriges största domänombud.

Januari

Loopia lanserar bloggen för att ytterligare öka dialogen med kunder och andra som delar vårt stora intresse för domännamn och webbhotell. Bloggen blev snabbt populär och vi vill tacka för alla kommentarer vi fått under året. Feedback från våra kunder är inspirerande och vår bästa morot för att göra saker ännu bättre!

Loopia sänker priset på DNSSEC från 312 kr till 99 kr. Aldrig har en säker domän varit så prisvärd.

I mitten av månaden dyker en Loopia-penna upp för försäljning på Tradera. Dock nås inget avslut då de tydligen inte har något samlarvärde än. Om nån vill ha en penna kan vi skicka ut en gratis. Skicka ett mail så fixar vi det.

Sun meddelar att de köper upp MySQL AB. Daniel på driftavdelningen hoppas att MySQL blir lika bra som PostgreSQL.

Februari

Loopia är med på easyFairs Internet Expo och hälsar på idel glada domänkunder. Mässan går över förväntan vilket lett till att vi kommer närvara även 2009. I skymundan av easyFairs Internet Expo hålls dagen innan den största Super Tuesday någonsin i samband med den amerikanska presidentvalskampanjen.

Alla våra webbservrar får PHP 5 och allt blir ljust och vackert. 

Vår utvecklingsansvarige Jimmy blåser nytt liv i den gamla standarden finger genom att under en kafferast skriva ett serverskript som vid anrop läser upp våra senaste blogginlägg … och ja, tjänsten fungerar fortfarande.

Daniel på drift skriver sitt andra inlägg här i bloggen, denna gång om routing på Internet, han får dock inte en enda kommentar och blir omåttligt besviken. Sedan dess har han inte skrivit något mer riktigt inlägg.

Mars

Loopia Serbien lanserar .rs-domänen och har till dagens datum sålt ca 15 % av alla .rs-domäner.

Mars är också månaden som vår idol Christer Fuglesang föddes 1957.

Jag lobbar för att någon Loopian ska följa med på Live Diggnation i Amsterdam, men vill någon följa med? Nej.

Vi introducerar stöd för massändring av domännamn i LoopiaDNS, en toppentjänst för alla som har fler domäner än de orkar räkna.

April

April inleds med att hjälpredan Loolcat tar sig in i Loopia Kundzon och börjar ge massa tips och idéer. Några kunder tror dessvärre att vi blivit hackade, men blir lättade när de inser att det är 1 april. Hihi.

EU-kommissionen godkänner mobiltelefoner på Europaflyg, nu får man alltså inte vara ifred ens bland molnen.

Vi undersöker var all inkommande spam till Loopia kommer ifrån. Det visar sig att 41 % kommer från Europa.

Maj

Chefen med mustaschChefen går med i mustaschkampen med sin hejdundrandes skäggväxt. Går väl sådär. Trillade så långt ner på rankinglistan att hans utspel mot prostatacancer helt föll i glömska. 

Microsoft drar tillbaka sitt bud på Yahoo.

Loopias hemsida och kundzonerna är nu tillgängliga via IPv6 bland annat tack vare grymma tekniker på Tele2 som gillar stor adressrymd.

Juni

Vi säljer .eu-domäner för 1 kr och får ett varmt mottagande. Förväntade 2 500 domäner blir snabbt mer än det dubbla och många nya och befintliga kunder registrerar sin första .eu-domän!

Juli

FRA-lagen röstas igenom och orsakar en del bloggläsande här på kontoret.

Apple lanserar iPhone 3G. Woho!

Driftavdelningen får lägga vantarna på nya, härliga maskiner i serverhallen som ska förbättra prestandan för våra kunder. Driftavdelningen vill absolut få ut bilder på dem i bloggen.

Augusti

Månaden börjar lugnt. Någon enstaka Loopian håller ett öga på OS i Beijing.

Sen brakar helvetet loss …

September

Trots ett långt gånget arbete med att effektivisera och bygga ut vår e-postplattform löper den ändå amok och orsakar leverans- och inloggningsproblem för många kunder. Trots influgen maskinvara, inhyrda specialister och dygnet runt-hjälp från våra leverantörer ville det inte lösa sig så fort som vi och givetvis våra kunder hoppats på. Efter mycket blod, svett och tårar löses dock problemen under månadens sista dagar. Vi vill än en gång be om ursäkt för detta.

Oktober

Norra LatinLoopia är med och talar på en internationell DNSSEC-konferens på Norra Latin i Stockholm och hänger med gräddan av Internet-världen.

Fortsätter med deltagande och tal på Internetdagarna gällande DNSSEC, IPv6 och det eventuella hotet från Google. Ger creds till Tele2 för att de styrde upp IPv6-stöd åt oss och för att de alltid, snabbt och enkelt, fixar det vi ber dom om. Helt plötsligt vill flera ISPer också vara med. Härliga tider.

Samtidigt är ett annat gäng Loopianer med på Starta Eget-mässan i Älvsjö och diskuterar domänstrategier. Precis som året innan är vår monter ständigt full av besökare och vår presentation om domännamnets betydelse får många blivande företagare att lyssna extra noga.

Diggnation-gänget är i tillbaka i Europa, denna gång i London, men jag får nobben igen när jag ska försöka få med Loopianerna på en sväng. Nästa gång åker jag själv!

Vi lanserar den hett eftertraktade .me-domänen.

November

Vi drar igång vår allra första fototävling vilket blir en riktig succé. Fler än 800 bilder skickas in och vinnare blir ekorren Kurt vars husse vinner en alldeles egen EeePC 901.

Barack Obama vinner presidentvalet i USA. Det blir mycket streaming från diverse valvakor.

Årets största datorfestival, Dreamhack, drar igång på Elmia i Jönköping. Loopia är givetvis på plats för att se och träffa dataintresserade unga och gamla.

Vi sänker priset på .se-domänen till 29 kr och helt plötsligt börjar en massiv domänregistrering. 

Vi slår rekord hos .SE i antalet registrerade domännamn under ett dygn och utökar vår position som Sveriges största domänombud.

December

Domänstatistik hos .SEPriset på .se-domänen sänks ytterligare, denna gång till 9 kr och registreringstakten ökar. Till på köpet släpper .SE geografiska domäner vilket ytterligare ökar trycket. Det låga priset väcker stor uppmärksamhet både i Sverige och i utlandet.

Världens ljushuvud samlas i Stockholm för Nobelpriset. Scarlett Johansson är värd för nobelkonserten i Oslo. Fusk.

Loopia säljer den 800 000:e .se-domänen.

För att fira att vi även hanterar 400 000 domännamn sänker vi priset på .se-domäner och webbhotell till 1 kr under ett dygn. Under det dygnet säljer vi 11 000 .se-domäner och slår därmed årets andra försäljningsrekord hos .SE. Under året har det registrerats fler än 150 000 domäner via Loopia och i snitt har 40 % av alla registreringar av .se-domäner skett via oss.

Efter en händelserik och härlig domän- och webbhotellsmånad byts december ut mot januari och ett helt år har gått.

Vi vill tacka alla för det år som har gått och önska en god fortsättning!

Dela detta inlägg:

2 svar på “Nyårskrönika 2008

  1. Lyckas du inte få med några Loopianer nästa gång det är Diggnation Live, så hänger jag gärna med! 🙂

    Har själv tänkt åka flera gånger, men tyvärr alltid fått förhinder (och dessutom inte haft någon att åka med).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss