Loopia i stora vida världen

Nedan följer lite färska nyheter och statistik att förkovra sig i inför helgen.

Varje kvartal publicerar undersökningsföretaget Tier1Research i sin rapport, Mass-Market Quarterly Series – Mass-Market Hosting Quarterly, statistik över de största hosting-leverantörerna i världen. Alltid spännande läsning. I denna upplaga har man reklassificerat de undersökta bolagen något och bland annat separerat statistiken för mjukvara respektive hosting. Efter denna separering har det konstaterats att Mamut, där bland annat Loopia Sverige och Loopia Serbien ingår, är Europas tionde största hostingföretag. Härliga tider!

I måndags tog sunrise-perioden för .rs-domänen i Seriben slut, och våra vänner på Loopia Serbien har därefter tagit emot .rs-ordrar för glatta livet. Introduktionen av .rs-domänen visade sig bli en riktig succé och Loopia registrerar just nu ca 10 % av alla .rs-domäner.

Sist men inte minst måste vi förstås skryta lite om den information vi fick av EURids representanter när vi hade möte med dem tidigare i veckan. De upplyste oss då om att Loopias kunder tillsammans äger fler .eu-domäner än det totala antalet aktiva .eu-domäner i hela Finland – något vi inte riktigt reflekterat över tidigare.

Nej, nog med skryt för denna vecka. 😉

Hoppas nu ni får en fortsatt trevlig fredag och en lugn och skön helg.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Loopia i stora vida världen

  1. Hur kommer det sig att man inte kan registera .rs domäner genom svenska Loopia?

  2. Anders: På grund av att det inte på något enkelt sätt går att automatisera hanteringen av .rs-beställningar kommer endast Loopia Serbien att hantera detta (som det ser ut idag). Av samma anledning är det (i dagsläget) enbart Loopia Sverige som hanterar registreringar av .se-domäner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss