Säljskola del 5: Nätverka dig till fler kunder

Många gånger finns dina kunder närmare än du tror. Prata med de du känner och berätta om din verksamhet. Redan här kan du träffa nya kunder som vill göra affärer med dig. Samtidigt finns det ofta olika nätverk som kan locka tänkbara partners och kunder, alltifrån mer formella affärsnätverk som BNI (Business Network International) till intresseföreningar.

Boo Gunnarson ger dig som företagare tips för hur du blir en bättre säljare.
Boo Gunnarson ger dig som företagare tips för hur du blir en bättre säljare.

BNI är ett vältrimmat affärsnätverk med en deltagare från varje bransch. De träffas varje vecka och hjälper varandra att träffa nya kunder. Dra nytta av sådana här nätverk för att utvidga din kontaktkrets. Börja med att funderar över vilka kontakter du har och vilka du saknar.

Det händer ibland att du får inbjudan till en nätverksträff. Redan här är det bra om du på förhand försöker ta reda på vilka personer du vill träffa. Då kan du effektivare prata med rätt personer innan du väljer att bara strömingla.

Allt för ofta träffas företagare utan agenda eller tydliga mål. Se till att röra dig bland deltagarna, fråga och lär känna de som är med. Redan här kan du möta nya affärskontakter. En annan metod är att be arrangörerna att alla medlemmar får några minuter var för att presentera sina verksamheter. En eller ett par företag per träff. Det är ett bra sätt att lära känna varandra och öka kunskapen om allas verksamheter.

/ Artikeln är skriven av Boo Gunnarson

» Har du missat någon del av säljskolan hittar du de som är publicerade hittills här.

Boo arbetar på Visma Spcs med företagarfrågor, är en flitigt anlitad föreläsare i hela Sverige, engagerad styrelsemedlem i NyföretagarCentrum och driver eget företag. Han har över 20 års erfarenhet av arbete med nyföretagande och företagares villkor. Vid sidan om jobbet är han fotograf med egen firma. Visma Spcs är Sveriges största leverantör av ekonomiprogram och internetlösningar till företag och redovisningsbyråer. Du kan lära dig mer om bokföring och bokföringsprogram hos Visma Spcs.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss