Onlinegallerian Footmall.se valde LoopiaVPS för driftsäkerhet och frihet

I “onlinegallerian” Footmall.se kan du hitta och jämföra priserna på dina favoritskor från en mängd olika webbutiker. Det var viktigt för grundarna Emil Svensson, Joacim Gustafsson och Alexander Cederblad att använda en driftsäker tjänst med stor frihet att installera de programvaror som krävdes för att bygga Footmall på det sätt de önskade. Därför valde de att placera Footmall.se på en VPS hos Loopia.

Vi har pratat närmare med en av grundarna, Emil Svensson, om varför de startade Footmall, varför de valde VPS framför webbhotell och hur de når ut till sina kunder. Läs hela intervjun nedan.

footmall

Hur länge har Footmall.se varit aktiv?

Footmall.se lanserades 20 Februari 2013 och väldigt mycket har hänt sedan dess. Vid lansering hade vi exempelvis inte Loopia som leverantör, vilket resulterat i många sömnlösa nätter av driftstörningar och utebliven försäljning. Nu känns det extremt skönt att ha säkrat driften och vi ser fortsatt ljust på framtiden.

emil_svensson_footmall

Hur kom det sig att ni ville starta en söktjänst/jämförelsesajt för just skor?

Att handla skor på nätet är en växande marknad med stor potential. Skoutbudet på nätet är idag enormt och många av butikerna säljer exakt samma skor men till helt olika priser. Samtidigt som varje butik även erbjuder unika skor och varumärken från världens alla hörn. Vår affärsidé bygger på att samla allt till en sajt och förenkla konsumentens process för att hitta de snyggaste skorna på marknaden – till marknadens bästa pris.

Varför valde ni att lägga er tjänst på en VPS istället för i ett webbhotellskonto?

Det ger bland annat möjligheten att ha identiska utvecklingsmiljöer och produktionsmiljöer på utvecklarnas datorer respektive produktionsservern. Samma operativsystem och samma versioner på samtliga programvaror som körs är viktigt för att garantera att exempelvis webbapplikationen fungerar vid publicering. Saker som versionshantering och köade uppgifter i operativsystemet kan utnyttjas på ett bättre sätt.

Vad bör man tänka på när man ska sätta upp en tjänst på VPS?

Det är viktigt att ha en grundläggande förståelse för UNIX och kunna använda terminalen för att utföra uppgifter i operativsystemet. Man får friare tyglar och fler möjligheter när det gäller utveckling och underhåll men också ett större ansvar för problem som kan uppstå.

Har ni skött utvecklingen av tjänsten själva?

Ja, vi har ett duktigt team som skött allt från interaktionsdesign till utveckling och etablering på egen hand.

Hur sköter ni marknadsföring av sajten?

Idag arbetar vi främst med tre olika typer av marknadsföring för driva trafik och bygga varumärke. Sökmotoroptimering, Sociala medier och Bloggsamarbeten.

Vi önskar Emil & Co stort lycka till med sin tjänst och hoppas du får inspiration av deras historia till att själv ta steget att starta en webbtjänst.

Använder du LoopiaVPS till din webbtjänst? Kontakta marknad@loopia.se och berätta mer så kanske du också får berätta mer i vår blogg.

 

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss