App-tips för webbutvecklare

Att använda en smartphone eller surfplatta som ditt huvudsakliga utvecklingsverktyg är kanske inte optimalt. Men det är väldigt användbart att kunna göra justeringar på en kunds webbsida även om du inte är på plats framför din dator.

Här kommer några app-tips för iOS och Android som låter dig komma åt t ex en webbserver via FTP för att redigera kod eller ladda upp en ny bild eller annan fil.

FTP-klient

Med FTP-apparna kan du ladda upp/ned filer via FTP, FTPS och SFTP samt ändra behörighet på filer. FTP on the go Pro ger dig också möjlighet att packa/packa upp ZIP-filer och editera textfiler, beskära bilder och mycket mer.

HTML/kod-editor

Med följande appar kan du redigera kod med stöd för färgmärkning i ett stort antal språk. Apparna utökar också det virtuella tangentbordet så att tecken som du ofta använder som utvecklare blir lättillgängliga (något som även FTP on the go gör). Med Koda kan du även ansluta dig till en FTP-server direkt från appen så du kan redigera filer utan att behöva ladda ner dem först.

Kolla gärna våra app-tips för den mobila bloggaren också, där finns verktyg du kan ha nytta av även som webbutvecklare.

Tipsa gärna om appar du använder som webbutvecklare i kommentarerna.

Dela detta inlägg:

6 svar på “App-tips för webbutvecklare

  1. Tack för tipset om ”Koda”. Har haft en iPad rätt länge faktiskt och har verkligen saknat ett verktyg för att ändra i koderna på mina sidor direkt i paddan!

  2. Ni kunde ju lagt ut en gratis version med… Och HTML editor till iphone.

  3. För några dagar sedan släppte även Panic en iPad-version av sin kodeditor för mac. Den heter Diet Coda och fungerar riktigt bra. Tycker faktiskt den är snäppet bättre än Koder.

  4. Packa upp zip-filer på webbservern står det – har Loopia några funktioner för detta i någon kontrollpanel eller dylikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss