Användbara appar för bloggaren

Apples iPhone och iPad har tillsammans med Googles Android bidragit till att “appar” har blivit lika utbrett i mobil- och Internetvärlden som sand i Sahara. Det kan göra att det är svårt att undvika hägringar och hitta de riktiga guldkornen.

Här listar vi några användbara appar för dig som bloggar och vill hålla dig ajour på sociala medier. Hjälp oss att vara en bediun bland sanddynerna och tipsa om dina favoritappar och lägg till/rösta i vår Facebook-fråga.

Våra apptips:

  • Uppdatera din blogg från mobilen
    WordPress har förstås appar för både iPhone/iPad, Android, Windows Phone 7, Symbian och Blackberry. Men har du en iPad vill vi istället tipsa om den smarta appen Blogsy som bl a hanterar bilder, länkar och videos på ett mycket smidigare sätt.
  • Fixa dina bilder innan du publicerar dem på bloggen
    Innan du lägger ut bilder på din blogg kan det vara trevligt att beskära, färgjustera, föråldra eller göra andra förändringar. Detta fixar du med t ex Camera+ (iPhone) eller Photoshop Express (iPhone/iPad, Android).
  • Redigera filmer innan du publicerar
    Även om det är möjligt att redigera film på en liten telefondisplay så kan det förstås vara meckigt. Men du vinner mycket på att bara trimma dina videoklipp genom att ta bort allt onödigt i början och slutet innan du publicerar dem. Detta gör du enkelt med iMovie (iPhone/iPad), Vimeo (iPhone) eller VidTrim (Android). Har du en iPad är det faktiskt riktigt trevligt att göra lite mer avancerad redigering med iMovie.
  • Håll koll på sociala medier
    För att lyckas med sin blogg är det även viktigt att vara aktiv på andras bloggar och i andra sociala medier. Både för att få inspiration och för att nå ut till så många som möjligt med sitt “varumärke” och sina blogginlägg. Förutom Facebooks (iPhone, Android) och Twitters (iPhone/iPad, Android) egna appar finns det en uppsjö med alternativ. En storfavorit hos många är Flipboard för iPad som presenterar innehållet på ett sätt som påminner om ett klassiskt tidningsformat. Självklart kan du “gilla”, kommentera och “retweeta” enkelt direkt från appen.
  • Skissa upp din nya sajt/blogg
    Innan du sätter igång att bygga en blogg eller en ny sajt så kan det vara bra att skissa upp vilka funktioner och vilket flöde du vill ha på den. Det gör du t ex med apparna iMockups och SketchyPad för iPad. De är fulla med färdiga element som du bara drar in, flyttar runt och storleksanpassar under skissarbetet.
  • Registrera och håll koll på dina domännamn
    Ditt domännamn är också ditt varumärke, och kanske därför det mest värdefulla för en blogg eller ett företag. Med Loopias iPhone/iPad-app kan du snabbt söka och registrera domännamn var du än är. Du kan också hantera dina befintliga domännamn och hålla koll på när de löper ut (och betala fakturan om det börjar närma sig), samt se driftinformation kring våra tjänster.

 

Vilken är din favorit-app?

Vi vill självklart att du delar med dig till oss och andra av dina tips om användbara eller roliga appar. Rösta i vår Facebook-omröstning och/eller skriv länkar här i kommentarerna, vilken är din favorit-app alla kategorier? Ange plattform inom parantes (t ex Android eller iOS).

Dela detta inlägg:

6 svar på “Användbara appar för bloggaren

  1. Kanontips! Skall ladda ner några av apparna, alltid skönt med lite selektiva tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss