Statistikfrossa: Mobilsurfare på Loopia.se

Att fler och fler surfar med mobila enheter är väl knappast förvånande, men ibland är det ändå roligt att rota runt i statistiken för sin sajt och se hur stor ökningen egentligen är. Därför har vi rotat runt i Google Analytics och sammanställt lite statistik från Loopia.se.

Antalet besök som sker via mobila enheter har nästan tredubblats under perioden januari 2010 – januari 2011:

En intressant iakttagelse för er som sysslar med e-handel är att antalet beställningar som sker via mobila enheter ökar i samma grad. Det är alltså ingen dum idé att anpassa din webbutik för att det ska så enkelt som möjligt att komma till avslut även med en liten handhållen enhet.

Fördelningen mellan olika enheter/operativsystem har också förändrats drastiskt under året som gått. I början av 2010 var iPhone ensam herre på täppan med 80% av all trafik, och på en andra plats låg Symbian (som bl a Nokia använde i sina Smartphones). Android stod för en mycket liten del, och iPaden hade ännu inte gjort sitt intåg.

I januari 2011 är det fortfarande iPhone som står för största delen av kakan, men iPad har från ingenstans seglat upp på en stabil andraplats. Android-trafiken har också tagit rejäl fart, medan Symbian och Windows är helt marginaliserade.

2011 kommer med största sannolikhet innebära en ännu större ökning av den mobila trafiken, då vi troligtvis får se en ny iPad från Apple och ett helt gäng nya surfplattor baserade på nästa version av Android (som är betydligt bättre anpassad för det ändamålet än tidigare versioner). Operativsystemskampen mellan Apple och Google kan komma att kryddas en del av att Nokia precis meddelat att de i framtiden tänker satsa på Windows i sina smartphones.

Hur tror du att statistiken ser ut om ett år? Skriv din gissning i kommentarerna nedan så kan vi kolla nästa år hur nära sanningen du hamnar.

Observera att statistiken ovan inte innefattar den aktivitet som sker via vår populära iPhone-app.

Dela detta inlägg:

2 svar på “Statistikfrossa: Mobilsurfare på Loopia.se

  1. Intressant! Enda uppgiften man saknar är hur stor andel av era besökare som använder mobila enheter; d.v.s vanlig trafik vs mobil trafik.

    Nästa år kommer se ut så här:
    iPhone: 50%
    Android: 35%
    iPad: 5%
    Övrigt: 10%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss